výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Cukrová poleva

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

22.10.2011 Publikoval(a) (846)
Rubrika: Polevy

Cukrovou polevu si můžete připravit z 250g moučkového cukru prosetého sítem, 2 lžic citronové šťávy a 2-3 lžic vřelé vody. Všechno šlehejte tyčovým mixérem tak dlouho, až směs zbělá a zhoustne. Můžete ji také utřít vařečkou v misce, ale to trvá déle. Když je poleva příliš hustá, zřeďte ji trochou vřelé vody, je- li příliš řídká, přisypte cukr.

Přečtěte si také:

  • SupermámaSupermáma Tvořte a staňte se supermámou! Která maminka by nechtěla, aby na ni její děti pohlížely jako na supermámu, se kterou budou trávit svůj volný čas raději, než aby ho proseděly u počítače či před televizí? A pokud ze společných chvilek […]
  • Můj první herbářMůj první herbář Tento nádherně navržený herbář vás a vaše děti naučí rostliny nejen sbírat, ale i dobře znát. Je tak mimořádný, že se jeho překladu ujal přední český botanik Václav Větvička. Cílem všech, kdo se na vzniku herbáře podíleli, je nejen děti […]
  • Návod na háčkovanou kytičkuNávod na háčkovanou kytičku Potřebujeme: bavlněnou přízi, háček, nůžky Postup: Uháčkujeme 5 řetízkových ok, které spojíme pevným okem do kroužku. Do vzniklého kroužku uháčkujeme 3 řetízková oka (náhrada za první DS) a dále 11 dlouhých sloupků (DS). Ukončíme […]
  • PracnyPracny Suroviny: 400 g hladké mouky 200 g moučkového cukru 200 g mletých vlašských ořechů 300 g másla 1 žloutek špetka citronové kůry 2 lžíce kakaa (může být i více) 30 g vanilkového cukru Postup: V míse necháme změknout máslo. Přidáme cukr a […]
  • Švestkové koláčky s pudingem a drobenkouŠvestkové koláčky s pudingem a drobenkou Suroviny: Těsto: 400 g hladké mouky, 1 kostka droždí, 5 dkg cukru, 250 ml vlažného mléka, 100 g másla, špetka soli, 1 celé vejce, citronovou kůru z jednoho citronu. Náplň: 1 vanilkový puding, 2 lžíce cukru krystal, 300 ml mléka 9 […]
  • Lahodný hruškový koláč s mascarponeLahodný hruškový koláč s mascarpone 1 kus Phantogram When I'm Small Ovoce a mascarpone si na talíři opravdu rozumí. Ať už použijete hrušky, jablka nebo broskve – vždycky je výsledek ohromující. Tenhle dezert se hodí ke všem významným chvilkám a obzvláště ženy a dívky […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka