výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Domácí vanilkově – jahodová zmrzlina

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

08.06.2017 Publikoval(a) (1 334)
Rubrika: Moučníky a dezerty

Doma je možné připravit si zmrzlinu buď za tepla nebo za studena. Existují různé recepty na přípravu domácí zmrzliny, a každý používá ten svůj oblíbený. Můj oblíbený a osvědčený recept na přípravu domácí zmrzliny je velmi jednoduchý, rychlý, a nemusíte mít obavu, že dostanete salmonelu ze syrových vajíček.

Pro přípravu tohoto osvěžujícího dezertu budeme potřebovat následující suroviny: 1 kelímek šlehačky, 200ml mléka, 2 vejce, 300g cukru, lusk vanilky, jahody nebo jahodový džem.

Postup je následující: šlehačku smícháme s mlékem a dáme na vařič ohřát (pouze na asi 50-70 ° C – nesmí sevřít). V misce vyšleháme žloutky s cukrem a pomalu zašleháme do horké šlehačkovou směsi. Bílky vyšleháme zvlášť a také zapracujeme k směsi, musíme pracovat rychle, aby se nám směs nesrazila. Pak směs rozdělíme na dvě stejné části a do jedné přidáme lusky vanilky a do druhé na kousky nakrájené jahody nebo jahodový džem. Stejným způsobem můžeme připravit i zmrzlinu jiné chuti, recept na přípravu je vždy stejný, jen změníme konečnou ingredienci. Hotovou zmrzlinovou směs nalijeme do misek a dáme zmrznout. Po 5 hodinách můžeme pomocí naběračky formovat ze zmrzliny kuličky, které dáme na talíř – jednu bílou a jednu jahodovou, ozdobíme šlehačkou a jahodovým dipom.
Tato zmrzlina je vhodná úplně pro každého, dokonce i pro malé děti a mohou si ji dopřát i ženy během těhotenství. Díky tomu, že se vajíčka dostanou do varu se snižuje riziko vzniku salmonelózy, takže si ji můžete dopřát kdykoliv budete mít chuť.

Přečtěte si také:

  • Buchta se zakysanou smetanouBuchta se zakysanou smetanou Suroviny: 5 žloutků, 250 g moučkového cukru, 1 dcl oleje, 1 dcl teplé vody, 250 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 5 bílků, kakao dle chuti Postup: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, teplou vodu, hladkou mouku s práškem do […]
  • Jablečný koláčJablečný koláč Suroviny: 500 g jablek, 4 lžíce rumu, 125 g ořechů, 250 g másla, 1 vanilkový cukr, 250 g moučkového cukru, 4 vejce, 200 g polohrubé moky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce skořice, tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání […]
  • PalmaPalma Některé děti jezdí v létě k moři. Při vzpomínkách na prázdniny vypráví co kde viděly za zvířata a rostliny. Z jednoho vyprávění vznikla i tato palma. Co budeme potřebovat: 5 roliček od toaletního papíru, hnědá a zelená barva, lepidlo, […]
  • Člověče, nezlob se!Člověče, nezlob se! Pomůcky: šikovné ruce a trpělivost, barevná keramická mozaika, spárovací hmota, dřevěný rámeček, figurky z kinder vajíček Materiál rámečku je dřevo masiv. Rozměry pro 13x13 kostiček: vnější 373 mm, vnitřní 328 mm, dno ze sololaku 3 mm. […]
  • Silonový pavoukSilonový pavouk Pavouček přináší štěstí, ale ne vždy je vítaným hostem. Tenhle pavučiny v rohu pokoje nenadělá. Co budeme potřebovat: staré silonové punčocháče, polovina plastového Kinder vajíčka, nit, odstřižky bužírek, lepidlo, bílá tempera, odřezek […]
  • Zdobenie skleneného tanieraZdobenie skleneného taniera Postup pri práci: Tanier robíme zospodu - najprv lepidlom na servítkovú techniku prilepíme servítku (lepidlo dáme na tanier, priložíme servítku a postupne nanášame lepidlo aj na servítku tak, aby sa celá prilepila ). Necháme chvíľu […]
 

Napsat komentář