výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty
Suroviny:
1 králík, 4 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, sůl, 1 lžička celého kmínu, 5 lžic dětské krupičky. Lze použít i krupici, 5 vajec
Postup:
Na olivovém oleji si orestujeme rozporcovaného králíka, osolíme, přidáme utřený česnek, podlijeme šálkem vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Králíka přendáme do pekáčku. Na vzniklé šťávě z králíka si postupně restujeme krupičku, propaříme a nakonec zalijeme vejci, necháme srazit. Na talíř servírujeme stehýnko, k tomu vznikou kaši z krupice a vajec. Podáváme se salátem z kysaného zelí a červené řepy. Je to výborné zpracování králíka. Tento recept mám po babičce.
Přečtěte si také:
Nejlevnější outfit 🙂 Skvělý outfit do 500 Kč!
Proč utrácet více? 🙂 Máme přece šikovné ruce! 🙂
Zdroj: www.potvor.cz
Můj nákup:
Pánské rifle-nadměrná velikost 48, ZLEVNĚNO na 139 Kč v Kiku
Dámské pruhované tričko, […]
Jablečný koláč Suroviny:
500 g jablek, 4 lžíce rumu, 125 g ořechů, 250 g másla, 1 vanilkový cukr, 250 g moučkového cukru, 4 vejce, 200 g polohrubé moky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce skořice, tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání […]
Králičí játra na paprice Suroviny: 1 cibule, 1 paprika, sůl, 1 lžíce octa, 5 ks králičích jater, 1 lžíce hladké mouky, 100 ml studené vody, 2 lžíce olivového oleje, ½ lžičky drceného kmínu
Postup:
Na olivovém oleji osmažíme cibulku dozlatova, přidáme nadrobno […]
Sváteční sýrový salát Suroviny:
250 g sýra Eidam, 250 g šunkového salámu, 5 sterilovaných okurek, 4 vařená vejce, 1 cibule, 1 lžička hořčice, 1 majonéza (nebo zakysaná smetana), mletý pepř, sůl.
Postup:
Sýr nastrouháme na hrubším struhadle, salám, vejce, […]
Vejce plněná bylinkovým krémem K Velikonocům rozhodně patří nejen sladké pokrmy jako je beránek a mazanec, ale také různé varianty pokrmů z vajec. Nám doma velice chutnají plněná vajíčka bylinkovým krémem. Nejen že si tuto chuťovku můžete připravovat na Velikonoce, ale […]
Králík na česneku Suroviny:
Budeme potřebovat: jednoho králíka (nebo králičí zadek), sůl, kmín, jedna malá cibulka, 50 g másla, 50 g slaniny, 3 celé pepře, 3 stroužky česneku, plnotučná hořčice.
Postup:
Odblaněné maso opláchneme, osušíme, proložíme na […]