výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Esíčkové brambory

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

04.11.2011 Publikoval(a) (529)
Rubrika: Vánoční recepty

Suroviny:

250 g moučkového cukru, 250 g másla, sušenky Esíčka, trochu kávy, 3 lžíce rumu, dětské piškoty- malé balení, trochu moučkového cukru, kakao a skořice na obalení.

Postup:

Smícháme cukr s máslem do pěny, přidáme najemno pomleté piškoty a sušenky esíčka, posypeme trochou kávy na provonění, pokapeme rumem a řádně utřeme.

Děláme malé koule, které obalujeme ve směsi cukru, skořice a kakaa. Dáme do ledničky a necháme ztuhnout.

Je to velice skvělá varianta nepečených kuliček na vánoční stůl. Rychlá a nenáročná příprava, zvládne to každá kuchařka i začínající.

Přečtěte si také:

  • Háčkovaná kytičkaHáčkovaná kytička Uháčkujeme 6 řetízkových ok. Spojíme do kruhu pevným okem. Do vzniklého kruhu vháčkujeme 10 krátkých sloupků a spojíme pevným okem. Teď budeme háčkovat jednotlivé lupínky květu. Uháčkujeme 3 řetízkové oka […]
  • Největší inspirace pro moderní a útulné bydleníNejvětší inspirace pro moderní a útulné bydlení Sledujete současné trendy v oblasti moderního bydlení? Zařizujete či rekonstruujete svůj dům nebo byt? Pak jistě uvítáte náš tip na portál, na kterém najdete spoustu dobrých rad, inspirací a nově také seriál Rekonstrukce domu krok za […]
  • Tekuté třešněTekuté třešně Suroviny: 20 g třešní, 400 ml šťávy z černého rybízu, 2 tlustší plátky citrónu, kostky ledu Postup: Třešně odstopkujeme, odpeckujeme a vložíme do nádoby mixéru. Přilijeme vychlazenou šťávou a přidáme na kolečka nakrájeného citrónu. […]
  • Tvarohové osvěžení nejen pro dětiTvarohové osvěžení nejen pro děti Honí Vás mlsná? Nevíte, co dětem připravit na svačinku a jak je na chvíli zabavit? Co třeba vyzkoušet tuto tvarohovou dobrotu? Suroviny: 500 g tvarohu ve vaničce, 1 lžíce bílého jogurtu středně tučného, 1 lžíce zakysané smetany, 1 […]
  • Kokosové „Rafaelo“Kokosové „Rafaelo“ Suroviny: 200 g kokosové moučky 2 dl slazeného kondenzovaného mléka loupané mandle Postup: Z kokosu a mléka vypracujeme hmotu a necháme ji vychladit. Do kousků vtlačíme mandli a zakulatíme. Obalíme v kokosu.
  • Švestková marmeládaŠvestková marmeláda Suroviny: 2000 g vypeckovaných švestek, Gelfix 3:1 - 2 balení, 700 g cukru krystal Postup: Švestky omyjeme, vypeckujeme, dáme do hrnce a povaříme. Necháme vychladnout, pomixujeme, přidáme Gelfix se 4 lžícemi cukru, zamícháme, 1 minutu […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka