výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Fazolová polévka s cizrnou

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

17.04.2012 Publikoval(a) (718)
Rubrika: Luštěniny, Polévky

Suroviny:

100 g bílých fazolí, 100 g cizrny, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, kousek másla, 3 stroužky česneku, sůl, petrželka na ozdobu nebo jiné bylinky, 1 mrkev.

Postup:

Fazole a cizrnu si přes noc namočíme do studené vody. Ráno vodu scedíme a dáme vařit s novou vodou. Uvaříme doměkka. Na pánev si dáme máslo a orestujeme cibulku dozlatova, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Vmícháme do uvařených fazolí a cizrny a provaříme. Přidáme nastrouhanou mrkev. Ochutíme solí a česnekem, dozdobíme petrželkou nebo jinými bylinkami. Kdo má rád, můžete rozmixovat. Polévka je velice jemná a chutná i dětem. Pokud jsou v polévce kousky cizrny, děti by to mohlo odradit. Takto ji sní bez problémů. Luštěniny patří do jídelníčku celé vaši rodiny. Vyzkoušejte a určitě si všichni moc pochutnáte.

Přečtěte si také:

  • Maso v naší stravěMaso v naší stravě Čím déle se věnuji výživě, tím víc si uvědomuju, jak jsem byla po prvních letech studia zdravé výživy dogmatická. Maso se stalo i u nás doma na určitý čas tabu, byla jsem přesvědčena o všech jeho negativech. Postupem času jsem ale viděla, […]
  • Návod na bambulkovou šálu “hraběnka”Návod na bambulkovou šálu “hraběnka” http://www.youtube.com/watch?v=_l02eXEpPxY
  • Šátečky od babičkyŠátečky od babičky Suroviny: 250 g tvarohu, 250 g másla, 300 g hladké mouky, vejce na potření Náplň: 100 g mletých ořechů – vlašské, 100 ml mléka, 100 g cukru Postup: Tvaroh utřeme s máslem, přidáme mouku. Vypracujeme těsto, které dáme do fólie na […]
  • Návod na háčkovanou taštičkuNávod na háčkovanou taštičku Potřebujeme: jakoukoliv přízi (já použila zbytky příze camilla, catty, camille, catania), háček č.2, nůžky, knoflíček na ozdobení, jehla, nit. Postup: Uháčkujeme 14 řetízkových ok, plus 3 řo a otočení (celkem tedy 17 řo). Do 4. oka […]
  • Alergie na bílkovinu kravského mlékaAlergie na bílkovinu kravského mléka Alergie na bílkovinu kravského mléka se může rozvíjet pozvolna a vést k neprospívání dítěte (bolesti bříška, neklid, kojenecké koliky, průjem s přítomností krve, dítě celkově neprospívá, jeho váhová křivka je stejná, někdy může ubývat na […]
  • Jidáše – tradiční velikonoční pečivoJidáše – tradiční velikonoční pečivo Tento druh pečiva se podle velikonční tradice peče na Zelený čtvrtek. Dělají se různé tvary a po upečení se maže medem. Co k tomu potřebujete? 500 g hladké mouky, 50 g droždí, 1 lžíce pískového cukru, ¼ litru mléka, 50 g másla, 1 […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka