výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Fazolová polévka s cizrnou

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

17.04.2012 Publikoval(a) (714)
Rubrika: Luštěniny, Polévky

Suroviny:

100 g bílých fazolí, 100 g cizrny, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, kousek másla, 3 stroužky česneku, sůl, petrželka na ozdobu nebo jiné bylinky, 1 mrkev.

Postup:

Fazole a cizrnu si přes noc namočíme do studené vody. Ráno vodu scedíme a dáme vařit s novou vodou. Uvaříme doměkka. Na pánev si dáme máslo a orestujeme cibulku dozlatova, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Vmícháme do uvařených fazolí a cizrny a provaříme. Přidáme nastrouhanou mrkev. Ochutíme solí a česnekem, dozdobíme petrželkou nebo jinými bylinkami. Kdo má rád, můžete rozmixovat. Polévka je velice jemná a chutná i dětem. Pokud jsou v polévce kousky cizrny, děti by to mohlo odradit. Takto ji sní bez problémů. Luštěniny patří do jídelníčku celé vaši rodiny. Vyzkoušejte a určitě si všichni moc pochutnáte.

Přečtěte si také:

  • Věda hrouVěda hrou 120 pokusů k hravému ověření fyzikálních zákonů! Víš, jak funguje teploměr? Jak pracuje potrubní pošta? A že úplně snadno zvládneš vyrobit malé tornádo? Tohle všechno a ještě mnohem víc si můžeš ověřit na 120 pokusech, kterými tě provede […]
  • Vyšívaní andílciVyšívaní andílci
  •  Hovězí kližka v rajčatové omáčce se špagetami Hovězí kližka v rajčatové omáčce se špagetami Suroviny: 500 g hovězí kližky, 3 lžíce olivového oleje, 3 papriky, 3 rajské protlaky, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 100 ml smetany, 2 lžíce hladké mouky, lístky bazalky, tvrdý sýr na posypání, špagety Postup: Do tlakového hrnce si dáme […]
  • Letní číslo časopisu Ona VíLetní číslo časopisu Ona Ví Čas prázdnin, čas tvoření, čas inspirace. Už máte nové vydání časopisu Ona Ví? Letní vydání časopisu Ona ví je plné zářivých barev a sluníčka. Přinese nápady na kreativní tvoření do bytu či zahrady, mnoho dekorací i vychytávek do […]
  • Křenová omáčkaKřenová omáčka Suroviny: lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1/4 l kysané smetany, citron, křen, sůl, cukr Postup: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z masa a necháme vařit. Nakonec takto připravenou omáčku zjemníme kysanou […]
  • Ledová čokoládaLedová čokoláda Suroviny: 250 g stoprocentního tuku, 50 g čokolády na vaření, 50 g kakaa, 3 celá vejce, 3 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr Postup: Tuk, čokoládu a kakao rozpustíme ve vodní lázni. Vejce s oběma cukry ušleháme do husté […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka