výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty
Kniha pojednává o technice spékaného skla, kterou si bude moci po přečtení a nastudování základních technických informací, vyzkoušet každý sám i v domácích podmínkách. Pomocí této techniky je možné vyrobit si jednoduché pěkné šperky, od samostatných přívěšků až po celé sety, skleněnou podložku pod hrnek nebo různé dekorační panely do oken či na zeď, a pod. Všechny postupy jsou podrobně vysvětleny a na postupových fotografiích znázorněny tak, aby je zvládli i naprostí začátečníci. Kniha je určena všem, kteří rádi tvoří něco krásného a originálního. A o tom právě spékané sklo je.
Přečtěte si také:
Celerovo – mrkvová pomazánka pro celou rodinu Suroviny: 1 větší mrkev, 1 menší celer, 30g majonézy – můžeme nahradit 2 lžícemi zakysané smetany, pro není majonéza příliš vhodná, 150g nízkotučného tvarohu, sůl, pepř, citronovou šťávu a mandarinky na ozdobu.
Postup: Celer a mrkev […]
Prýmkování – Výroba textilních šperků Prýmkování - úplně nová technika výroby originálních textilních šperků!
Stačí trocha šikovnosti a brzy obohatíte svou šperkovnici o více než dvě desítky nových originálních přírůstků v podobě náušnic, náramků, čelenek, prstenů, […]
Anýz v naší kuchyni Koření anýzu jsou malé kuličky, plody rostliny dorůstající do výšky asi 0,6 metru, jež se pěstuje především v Indii, jižním Rusku a Střední Americe, ve Španělsku, Indii, Turecku, Mexiku, na Slovensku i u nás na jižní Moravě. Chuť anýzu je […]
Jablkový koláč s polevou Suroviny:
Těsto 4 vejce 100 g mletých ořechů, 100 g mletého máku, 100 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 700 g po strouhaných jablek, 200 g práškového cukru
Poleva: 100 g čokolády , 80 g másla
Postup:
Žloutky […]
Soutěžte a vyhrajte dětskou samolepící dekoraci! Soutěžte s firmou HORNSCHUCH CS ...
Chcete proměnit pokojíček Vašich ratolestí k nepoznání a během chvíle? Nejvhodnějším řešením, u kterého se i vyřádíte, jsou samolepící dekorace d-c-fix od firmy Hornschuch. Moderní design během […]
Vepřové kostky na kari Suroviny:
500 g vepřového předního masa, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 3 zelené papriky, 2 lžičky kari koření, sůl, 200 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce hladké mouky.
Postup:
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na kostky nakrájené maso, […]