výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty
Moderně pojatá kniha od české autorky o klasické textilní technice je na trhu ojedinělá. Je zaměřena výhradně na háčkování s podrobnou školičkou pro začátečníky, doplněnou o fotografie a barevné nákresy základních ok a technik. Obrázky postupných kroků a přehledně zpracované popisy názorně dovedou k realizaci 25 nápadů, jak zhotovit figurky, zvířátka, květiny, cukroví a jiné roztomilé drobnosti, u kterých je až těžko uvěřitelné, že je lze snadno uháčkovat. Inspiraci a nové nápady naleznou v knize i pokročilí.
Knihu můžete zakoupit zde: www.grada.cz
Přečtěte si také:
Jak udělat perníkovou chaloupku pro děti http://www.youtube.com/watch?v=Z0BrIBKrvS0
Hrníčkové knedlíky Neumíte připravit kynutý knedlík? Nezoufejte, hrníčkový knedlík zvládne i začátečník a jeho chuť je neodolatelná.
Suroviny: 1 hrnek mléka, 1 hrnek hrubé mouky, 1 rohlík, 1 vejce, sůl a na vymazání hrníčku olej a strouhanku
Postup: […]
Likér pro dámy Suroviny:
0,5 l rumu, 3 hvězdičky badyánu, 1 vaniliový cukr, půl citrónu, půl pomeranče
Postup:
Do vhodné nádoby nalijeme rum, vsypeme vanilkový cukr, přidáme půlku dobře omytého citrónu včetně kůry nakrájeného na plátky a půlku […]
Anýz v naší kuchyni Koření anýzu jsou malé kuličky, plody rostliny dorůstající do výšky asi 0,6 metru, jež se pěstuje především v Indii, jižním Rusku a Střední Americe, ve Španělsku, Indii, Turecku, Mexiku, na Slovensku i u nás na jižní Moravě. Chuť anýzu je […]
Velká kniha nápadů z přírodních materiálů Z oříšků, šišek, kamínků nebo mušliček - v knize najdete mnoho veselých a překvapujících nápadů z pokladů, které nabízí sama příroda. Podrobné popisy a přesné předlohy vám ulehčí práci při jejich zhotovení. Mnoho fotografií zachycující […]
Rýžovo- jáhlový nákyp s meruňkami Suroviny: 1 hrnek rýže,1 hrnek jáhel, 1 litr plnotučného mléka, 3 vejce, 100 g moučkového cukru, 120 g másla, vanilkový cukr, skořice, sůl, meruňky- buď čerstvé nebo kompotované, nastrouhaná citrónová kůra. Můžete použít i jiné ovoce, […]