výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Hlávkové zelí se zakysanou smetanou

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

10.08.2013 Publikoval(a) (488)
Rubrika: Přílohy

Máte rádi kysané zelí? Moje rodina je miluje. Místo kysaného zelí jsem zvolila sladké zelí. Opravdu není větší dobrota.

Suroviny:

1 hlávka zelí, 1 cibule, 1 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, sůl, 1 lžíce cukru, 2 lžíce octa, 100 ml smetany ke šlehání, 100 g zakysané smetany, drcený kmín.

Postup:

Hlávku zbavíme vrchních listů, spaříme horkou vodou, osolíme, přidáme drcený kmín a sůl, vaříme doměkka. Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, orestujeme dozlatova, zahustíme hladkou moukou, vmícháme do uvařeného zelí, provaříme cca 10 minut, dochutíme octem, cukrem, zjemníme šlehačkou a zakysanou smetanou. Podáváme s pečeným masem a houskovým nebo bramborovým knedlíkem.

Přečtěte si také:

  • Rajčatový salát s řapíkatým celeremRajčatový salát s řapíkatým celerem Suroviny: 300g rajčat, 40 g řapíkatého celeru, 20 loupaných tykvových semínek - 2 lžíce, citronová šťáva, sůl, čerstvá bazalka, rozmarýn, petrželka Postup: Rajčata rozkrájíme na výseče, řapíkatý celer na plátky. Posypeme jemně […]
  • Anýzové tyčinkyAnýzové tyčinky Suroviny: ½ kg hl.mouky, ¼ kg másla, 2 celá vejce, ¼ kg cukru, 2 lžíce mletého anýzu. Postup: Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, vyválíme tenký váleček o síle prstu, krájíme tyčinky šikmo seříznuté, potíráme vajíčkem a sypeme […]
  • Háčkovaná čepička s motýlkemHáčkovaná čepička s motýlkem Čepička s motýlkem, háčkovala sem s příze Camilla 1 a pul klubka. (Daniela Hromádková, Doksy) www.mojecepicky.estranky.cz Zařazeno do soutěže o 300,- Kč
  • Žaludový skřítekŽaludový skřítek Suroviny: 22 žaludů bez čepičky, 2 žaludové čepičky, 2 šípky, 1 podlouhlá šiška, několik dubových listů, 1 skořápka z kaštanů, kvítí nebo jeřabiny, silnější nit, tavící pistol Postup: Nejprve si uděláme ručičky a nožičky pro panáčka. […]
  • Pečená treska s bílou omáčkouPečená treska s bílou omáčkou Suroviny: 300-400g tresky (filé), olej na pečení, 1/4 l mléka, 1 lžíce krájené míchané zeleniny (čerstvé kořeninové nebo mražené), 20g másla, 25g mouky, 100g čerstvých žampiónů, 1 lžíce kyselé smetany, mletý býlí pepř, muškátový oříšek, […]
  • Návod na háčkovaný třípatrový stromečekNávod na háčkovaný třípatrový stromeček Co potřebujeme: klubíčko bavlněné příze (Camilla, Catania, Limone, Nela, Lenka, prostě co zrovna máte) háček č. 2,5 (případně menší, pokud méně utahujete) Postup: 4 řetízková oka spojíme do kruhu do prvního KS předchozí […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka