výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Hovězí kližka v rajčatové omáčce se špagetami

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

17.05.2012 Publikoval(a) (691)
Rubrika: Hovězí, Omáčky

Suroviny:

500 g hovězí kližky, 3 lžíce olivového oleje, 3 papriky, 3 rajské protlaky, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 100 ml smetany, 2 lžíce hladké mouky, lístky bazalky, tvrdý sýr na posypání, špagety

Postup:

Do tlakového hrnce si dáme olej, na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, vložíme na kostky nakrájené maso, papriku a restujeme alespoň 15 minut. Osolíme, přidáme rajské protlaky, a dusíme, až je maso měkké. Zahustíme hladkou mouku, kterou si rozmícháme ve studené vodě, provaříme. Nakonec zjemníme smetanou a dochutíme utřeným česnekem a čerstvou bazalkou. Podáváme s uvařenými špagetami. Můžeme posypat tvrdým sýrem.

Přečtěte si také:

  • Křížkové vyšíváníKřížkové vyšívání
  • Super křížovky, hry a hádanky pro kluky a holkySuper křížovky, hry a hádanky pro kluky a holky Knížka plná suprové zábavy na doma, do školy nebo na prázdniny. Rozhýbej svůj mozek a vylušti křížovky, čtyřsměrky nebo písmenkové schovávačky. Čekají na tebe i záludné rébusy a sirkové hlavolamy. Až budeš mít všechno vyřešeno, pozvi […]
  • Hovězí líčka na víněHovězí líčka na víně Hovězí líčka, dříve zatracovaná část hovězího, dnes delikatesa, která se vrací do restaurací. Patří k jednomu z nejjemnějších mas. Tuk částečně odstraníme, menší části necháme. Upravují se tzv. brazírováním. Braising je metoda spojující […]
  • Kde se berou všechny ty sympatické krásky?Kde se berou všechny ty sympatické krásky? ... v časopisech, v magazínech, v reklamách. Plno nádherných tváří, ale jak je to ve skutečnosti? Podívejte se co umí s fotkami například profesionální grafický software Adobe […]
  • Slané eidamové kolečkaSlané eidamové kolečka Suroviny: 80 g sýru Eidam + 70 g na posyp 300 g hladké mouky 250 g másla 100 ml mléka 30 g soli 15 g prášku do pečiva 1 vejce olej na vymazání plechu Postup: Do změklého másla přidáme nastrouhaný sýr, sůl, vejce a mléko. Zamícháme a […]
  • Tvarohová buchtaTvarohová buchta Suroviny na spodní vrstvu: 300 g hladké mouky, 1/4 prášku do pečiva, 100 g másla, 100 g cukru, 1 vejce, trochu kakaa, 5 lžic mléka. Suroviny na náplň: 500 g tvarohu ve vaničce, vanilkový cukr, 1 vanilkový puding, 200 ml […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka