výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Hovězí maso na protlaku

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

13.05.2012 Publikoval(a) (576)
Rubrika: Hovězí, Omáčky

Suroviny:

500 g hovězího masa, olivový olej, 1 cibule, 2 protlaky, 2 větší mrkve, sůl, pepř, bobkový list, trochu cukru, octa, 2 lžíce hladké mouky, voda, 200 ml smetany ke šlehání

Postup:

Na oleji si osmažíme cibulku, nadrobno nakrájenou mrkev, přidáme hovězí maso vcelku a orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme protlaky, zalijeme vodou, dovnitř dáme jeden bobkový list a vaříme v tlakovém hrnci asi 50 minut. Záleží na velikosti masa. Vyzkoušíme, případně dáme ještě dovařit. Maso dáme do jiného hrnce.

Omáčku dochutíme cukrem a octem, zahustíme moukou, kterou jsme si smíchali se studenou vodou. Provaříme asi 10 minut, pak zjemníme smetanou, krátce povaříme. Jako přílohu můžeme použít domácí houskový knedlík, těstoviny.

Přečtěte si také:

  • PreclíkyPreclíky Suroviny: 200 g hladké mouky, sůl, 130 g másla, 1 vejce, 1 žloutek na potření, kmín na posypání. Postup: Mouku, sůl, máslo a vejce promísíme. Z vypracovaného těsta uděláme váleček, který nakrájíme na malé kousky. Z každého kousku […]
  • Relaxační malováníRelaxační malování Dopřejte si chvilku pohody a luxusu, dejte své fantazii křídla a nechte rozkvést svou zahradu klidu a míru. Odpočinete si od každodenního stresu a vytvoříte krásný dárek pro své blízké nebo sami sebe. Ponořte se do kouzelného světa […]
  • Červenobílá čepkaČervenobílá čepka Háčkovaná čepice pro velké slečny. Velikost: obvod 48cm, výška 17cm.
  • Žaludový skřítekŽaludový skřítek Suroviny: 22 žaludů bez čepičky, 2 žaludové čepičky, 2 šípky, 1 podlouhlá šiška, několik dubových listů, 1 skořápka z kaštanů, kvítí nebo jeřabiny, silnější nit, tavící pistol Postup: Nejprve si uděláme ručičky a nožičky pro panáčka. […]
  • Jak je to s „éčky“ v potravinách? Jak je to s „éčky“ v potravinách? Znáte to, právě jste se rozhodli žít zdravě, ale hned první oblal a složení výrobku vás v obchodě vykolejí. Na mnohých obalech se to totiž éčky přímo hemží. Orientovat se ve všech označeních je téměř nadlidský úkol. Přesto si však můžeme […]
  • Kuřecí čtvrtky na MoravanceKuřecí čtvrtky na Moravance Suroviny : 4 kuřecí čtvrtky 2 skleničky Moravanky (nebo jiné, obdobné sterilované zeleninové směsi) sůl, mletá paprika, grilovací koření, česnek Postup: Kuřecí čtvrtky okořeníme klasicky - jako pečené kuře (kdo je jak zvyklý). Do pekáče […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka