výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Hrachová polévka s osmaženou houskou

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

22.10.2011 Publikoval(a) (442)
Rubrika: Polévky, Recepty

Suroviny:

200 g hrachu, 1 cibule, 2 stroužky česneku, trochu másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 litry vody, trochu soli, majoránky, drceného kmínu.

Postup:

Hrách přebereme, namočíme do studené vody a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den ráno vodu scedíme a dáme novou vodu a vaříme na mírném ohni doměkka. Mezitím si na pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme a vmícháme mouku. Osmažíme dorůžova.

Jíšku přidáme do hrnce, rozmícháme a povaříme. Pak rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Opět vrátíme na oheň a přivedeme k varu. Přidáme utřený česnek, osolíme, trochu majoránky a drceného kmínu. Nakonec přidáme zelenou petrželku.

Podáváme s osmaženou houstičkou.

Přečtěte si také:

  • Štrúdl z pivaŠtrúdl z piva Suroviny: 350 g hladké mouky 250 g Hery 12 lžic piva 3 hrsti strouhanky 600 g jablek 100 g rozinek 100 g ořechů 3 lžíce cukru mletá skořice Postup: Z mouky, tuku a piva zaděláme těsto a necháme ho přes noc uležet. Druhý den rozdělíme […]
  • Roláda z mletého masa s náplníRoláda z mletého masa s náplní Suroviny: 2 kg mletého masa, 3 vejce, 1 tatra – neslazené mléko, vegeta asi 2 lžíce. Vše dobře promíchat a nechat 24 hodin uloženo v lednici. Nesolíme. Náplň: 20 dkg českého salámu, 10 vajec, 5 žampiónů, sterilizovaná červená paprika, […]
  • Jak se peče koláč smíření?Jak se peče koláč smíření? Když jsem před několika lety připravovala pro Českou televizi do cyklu Čas pro rodinu scénář na téma „rodina a sekty“, vyprávěla mi jedna maminka, která se natáčení účastnit nechtěla, prý „aby to nezakřikla“, tento příběh: Její jediný […]
  • Kuchařky nakladatelství Smart Press vítězí v soutěži GOURMAND COOKBOOK AWARDS Kuchařky nakladatelství Smart Press vítězí v soutěži GOURMAND COOKBOOK AWARDS Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby, Jezte česky – rok v naší kuchyni, Hovory s řezníkem – Kuchařka pro dceru z masa a kostí nebo Svět na pánvi aneb Cesta za šéfkuchařskou čepicí. To jsou ony – naši šampioni v prestižní soutěži GOURMAND […]
  • Pečené brambory s bylinkamiPečené brambory s bylinkami Autor: Andrea Bátovská Suroviny: nové brambory, zelené bylinky dle libosti (petrželka, pažitka, bazalka), olivový olej, sůl, stroužek česneku (nebo 1/2 lžičky sušeného) Postup: Brambory umyjeme, nakrájíme i se slupkou […]
  • Háčkovaná kytičkaHáčkovaná kytička Uháčkujeme 6 řetízkových ok. Spojíme do kruhu pevným okem. Do vzniklého kruhu vháčkujeme 10 krátkých sloupků a spojíme pevným okem. Teď budeme háčkovat jednotlivé lupínky květu. Uháčkujeme 3 řetízkové oka […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka