výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty
Neumíte připravit kynutý knedlík? Nezoufejte, hrníčkový knedlík zvládne i začátečník a jeho chuť je neodolatelná.
Suroviny: 1 hrnek mléka, 1 hrnek hrubé mouky, 1 rohlík, 1 vejce, sůl a na vymazání hrníčku olej a strouhanku
Postup: Do mísy vlijeme mléko, přidáme mouku, trochu soli, žloutek, na kostičky nakrájený rohlík a všechno dobře promícháme. Bílek ušleháme na tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. Těsto opatrně dáme do vymazaných a vysypaných hrnků. Hrnky postavíme do hrnce z vodou a vaříme 20 – 30 minut. Uvařené vytáhneme z vody a vyklopíme z hrníčku. Velikost hrníčku zvolíme podle toho, jak velký, “dlouhý”, knedlík chceme mít.
Přečtěte si také:
Šikovné ruce – tvoření z papíru, výroba razítek Originální nápady pro malé i velké umělce! Vezměte papír, zbytky tapet, lepidlo, barvy, nůžky nebo kuchyňskou houbičku, a začněte tvořit. Z materiálů, které jistě máte doma, můžete vyrobit přáníčko, obal na knížku nebo krásná razítka. Vše […]
Ledová čokoláda Suroviny:
250 g stoprocentního tuku, 50 g čokolády na vaření, 50 g kakaa, 3 celá vejce, 3 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr
Postup:
Tuk, čokoládu a kakao rozpustíme ve vodní lázni. Vejce s oběma cukry ušleháme do husté […]
Kynuté koláčky s tvarohem a povidly Suroviny:
1000 g polohrubé mouky, 50 g droždí, 500 ml vlažného mléka, 150 g moučkového cukru, 1 lžičku cukru krystal, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 4 žloutky, 150 g másla, 1 lžíce rumu, domácí povidla, kůra z jednoho citronu.
Na […]
Čepička s John Deerem Materiál: 1/2 příze Camilla 5054 + zbytky bavlnek na vyšívání
Kamila Turková, Toužim
Zařazeno do soutěže o 300,- Kč
Vepřová krkovice na houbách Suroviny:
500 g vepřové krkovice, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 1 lžíce plnotučné hořčice, hrst pravých hříbků, 1 lžička drceného kmínu, trochu oregana, 1 lžíce hladké mouky, voda.
Postup:
Do hrnce dáme olej, zpěníme […]
Pomazánka z ředkviček 1 svazek ředkviček, 150 g tvarohu, 2 lžíce zakysané smetany, bylinková sůl, sekanou petrželku, řeřichu. Ředkvičky důkladně omyjeme, nastrouháme na tenké plátky. Vše důkladně zamícháme, mažeme na celozrnný chléb, či rohlík.