výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Jablečný závin z tvarohového těsta

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

17.04.2020 Publikoval(a) (595)
Rubrika: Moučníky a dezerty

Suroviny:

250 g měkkého tvarohu – může být ve vaničce i v alobalu, 250 g hladké mouky, 250 g másla, jablka, vanilkový cukr, skořice, trochu strouhanky, soli.

Velice jednoduché suroviny i příprava. Je lepší dělat z dvojnásobné dávky. Všem nám doma velice chutná.

Postup:

Všechny suroviny smícháme na nelepivé těsto, které vyválíme na tenký plát, na něj dáme nastrouhaná jablka, posypeme vanilkovým cukrem, skořicí a strouhankou. Zatočíme dáme do vyhřáté trouby na pečící papír. Upečeme dozlatova. Nakonec pocukrujeme moučkovým cukrem. Podáváme s výbornou kávičkou u stolu se svými nejbližšími. Kluci závin milují, udělejte radost i svým dětem.

Přečtěte si také:

  • Kynuté knedlíky s jahodamiKynuté knedlíky s jahodami Suroviny: 500 g polohrubé mouky, 150 ml vlažné vody, ½ kostky kvasnic, špetku soli, 1 vejce, čerstvé jahody, máslo, mák, moučkový cukr Postup: Do vlažné vody rozdrobíme kvasnice, necháme vzejít kvásek. Do míse nasypeme polohrubou […]
  • Nevhodné potraviny u dětí do jednoho rokuNevhodné potraviny u dětí do jednoho roku Některé potraviny patří v prvních fázích života dítěte mezi rizikové, a proto je třeba, se jim vyhýbat. O potravinách, které jsou a nejsou vhodné u dětí do jednoho roku bylo napsáno již mnoho článků a knížek. Jako maminka dvou dětí bych […]
  • Kolíčky pro zapomnětlivé hlavičkyKolíčky pro zapomnětlivé hlavičky Už nikdy na nic nezapomenout! Kolíčky z této knihy vám pomůžou. Stačí jen dozdobit je papírem a drátky a vzniknou z nich atraktivní kolíčky - pomocníci vaší paměti. Pro každou příležitost a kamkoli, s mnohostranným využitím. Koupit […]
  • Mezi zvířátkyMezi zvířátky Vtipné motivy zvířátek s plastickými efekty. Od jednodušších po složitější s přesnými předlohami v originální velikosti. Koupit zde:  http://www.anagramsro.cz/mezi-zviratky-x1211
  • Lívance s čerstvým ovocemLívance s čerstvým ovocem Suroviny: 500 g polohrubé mouky 1/2 až 1 kypřící prášek 1 - 2 vejce 600 ml acidofilního mléka špetka soli a lžíce cukru špetka citronové kůry olej na smažení 150 g meruňkového džemu 600 g čerstvého ovoce (kiwi, borůvky, jahody, […]
  • Karamelová polevaKaramelová poleva Karamelovou polevu snadno připravíte doma: Do rendlíku nasypte 250g pískového cukru a za stálého míchání ho zahřívejte na mírném plameni, dokud se nezačne tavit, vonět a lehce hnědnout. Pak do rendlíku postupně přilévejte horkou vodu a […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka