výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Jablková bábovka

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

22.05.2012 Publikoval(a) (504)
Rubrika: Moučníky a dezerty

Suroviny:

2 vejce, 130 g práškového cukru, 3 lžíce mléka, 200 g polohrubé mouky, ½ balíčku prášku do pečiva, 200 g oloupaných a nastrouhaných jablek, 1 dcl oleje, 1 vanilkový cukr, skořice dle chuti.

Postup:

Žloutky utřeme s práškovým cukrem, vmícháme olej, vlahé mléko, mouku promíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem, oloupaná a nastrouhaná jablka, trochu skořice a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme do vymazané moukou vyspané formy na bábovku, pečeme ve vyhřáté troubě asi 50 minut při 180 °C. Hotové pocukrujeme.

Přečtěte si také:

  • Vánoční punčVánoční punč Suroviny: 1 l čaje 2 citróny 20 kostek cukru ¼ l rumu Postup: Uvaříme čaj a vymačkáme do něj šťávu z citrónů. Přidáme kostky cukru, otřené o citrónovou kůru. Nakonec přilijeme rum a necháme přejít varem.
  • Tvoření s pohádkouTvoření s pohádkou Kniha je souborem základních výtvarných technik určených zejména pro předškolní děti, doplněných fotodokumentací postupů, seznamem pomůcek a materiálů, podrobným popisem práce a motivačním příběhem či pohádkou. Každý, kdo uchopí tuto […]
  • Zabaione zapečené s ovocemZabaione zapečené s ovocem 4 porce Massive Attack Teardrop Zabaione je vynikající italský dezert, který se připravuje ze žloutků, vína a cukru. Opět se tu ukazuje, že i kombinace pouze tří surovin může skončit skvělým výsledkem. Existuje celá škála variací – s […]
  • Koláče s tvarohem, povidly a černým rybízemKoláče s tvarohem, povidly a černým rybízem Suroviny: 1000 g polohrubé mouky, 50 g droždí, 500 ml vlažného mléka, 150 g moučkového cukru, 1 lžičku cukru krystal, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 4 žloutky, 150 g másla, 1 lžíce rumu. Na drobenku: 50 g másla, 5 vrchovatých lžic […]
  • Jáhlová kaše se švestkamiJáhlová kaše se švestkami  Suroviny: 10 lžic jáhel- mohou být i v biokvalitě, trochu kojenecké vody, špetku skořice, 1 jablíčko, pár švestek ze zahrádky, dle chuti i kojenecké mléko, které používáme. Postup: Jáhly spaříme vařící vodou, propláchneme a dávat […]
  • Prýmkování – Výroba textilních šperkůPrýmkování – Výroba textilních šperků Prýmkování - úplně nová technika výroby originálních textilních šperků! Stačí trocha šikovnosti a brzy obohatíte svou šperkovnici o více než dvě desítky nových originálních přírůstků v podobě náušnic, náramků, čelenek, prstenů, […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka