výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Jáhlový nákyp s višněmi

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

15.11.2015 Publikoval(a) (567)
Rubrika: Moučníky a dezerty

Suroviny:

2 hrnky jáhel, 1 hrnek rýže, 1200 ml mléka, 1 vanilkový lusk, sůl, 3 žloutky, 5 lžic moučkového cukru, 2 lžíce másla, kompotované višně, mletá skořice, špetka kardamomu, 3 bílky.

Postup:

Jáhly a rýži si spaříme, vanilkový lusk si podélně rozřízneme a přidáme ke směsi rýže a jáhel. Vaříme v mléce doměkka, asi 45 minut. Mléko postupně doléváme, osolíme. Necháme vychladnout.

Mezitím si utřeme žloutky s moučkovým cukrem a máslem do pěny go to this web-site.

Zapékací misku vytřeme tukem, směs jáhel a žloutků s cukrem smícháme, přidáme bílky ušlehané dotuha. Vanilkový lusk odstraníme. Směs rozetřeme do zapékací misky, poklademe kompotovanými višněmi, nakonec dáme vrstvu jáhel a rýže. Pocukrujeme, posypeme skořicí a kardamomem. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

Přečtěte si také:

  • Salát z kuskusu s kozím sýrem a brusinkamiSalát z kuskusu s kozím sýrem a brusinkami 4 porce 0,5 kg uvařeného celozrnného kuskusu (poměr 1 díl kuskusu na 1,5 dílu vody) 50 g sušených biobrusinek (můžete dát i75 g– tedy 1 sáček) 100–150 g na kostičky nakrájeného kozího sýra 50 g vlašských ořechů nebo pinií, na sucho […]
  • Gastronaut diář 2013 je tu!! Gastronaut diář 2013 je tu!! Našim diářům pomalu ale jistě ubývají stránky, a proto je čas, abychom se zamysleli nad tím, kterýž to zastane jeho funkci v roce 2013. Stylový Gastronaut diář 2013 splní hned několik přání najednou. Obsahuje klasické kalendárium, stane […]
  • Pohanková polévka pro děti od 8. měsícůPohanková polévka pro děti od 8. měsíců Suroviny: 3 lžíce pohanky, 2 lžíce ovesných vloček, kmín, mrkev, brokolice, cibule, olej. Postup: Opražíme cibuli a kmín, přidáme pohanku, vločky, mrkev na kolečka, brokolici a zalijeme vodou. Polévku rozmixujeme.
  • Králík na česnekuKrálík na česneku Suroviny: 1 králík, 250 g másla nebo rostlin tuku, 1 větší cibule, 2dl kečupu, 4 stroužky česneku, 1 lžička papriky, 1 lžíce octa, lžíce cukru, lžíce soli, 3 lžičky sojové omáčky, na ozdobu: petrželka, rajče, pár listů salátu, celerová […]
  • Sušíme levanduliSušíme levanduli Levandule je bylina původem ze Středomoří. Římané ji s oblibou dávali do koupelí, sypala se na podlahu proti hmyzu a zápachu, i proti moru. Dnes se pěstuje ve velkém především ve francouzké Provence pro výrobu silic a […]
  • Vánoční skládankyVánoční skládanky Skládanky z papíru nadchnou vždy malé i velké. Líbily by se vám zářivé hvězdy do oken, roztomilí andílci nebo červenobílí vánoční skřítci? Nechejte se inspirovat nápady v této knize a vyrobte si vánoční motivy z měkkého, vzorovaného či […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka