výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Jahodové řezy s tvarohem

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

17.02.2017 Publikoval(a) (833)
Rubrika: Moučníky a dezerty

Suroviny:

Na těsto: 6 žloutků, 6 bílků, 6 lžic pískového cukru, 2 lžíce oleje, 5 lžic polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa, jahody

Krém: 500 g tučného tvarohu, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce rumu

Želé: 100 ml jahodového sirupu, 400 ml vody, 1 vanilkový puding

Postup:

Žloutky utřeme s cukrem. Do ušlehaného přidáme olej, polohrubou mouku a kakao. Těsto zjemníme sněhem. Upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.

Korpus necháme vychladnout. Zatím si připravíme krém z tvarohu. Vyšleháme dohladka všechny suroviny. Rovnoměrně rozetřeme a poklademe na plátky jahod.

Příprava želé: Do hrnce dáme vodu, sirup a jeden puding. Promícháme a vaříme do zhoustnutí. Necháme prochladnout. Nesmí nám příliš ztuhnout. Nalijeme na jahody a krém z tvarohu. Dáme přes noc do lednice ztuhnout.

Máte rádi jahody? Neváhejte si stáhnout zdarma bezvadný Jahodový receptář.

Receptář si můžete zdarma stáhnout zde:

http://www.zdravavyziva.info/?page_id=77

Líbil se Vám náš Jahodový receptář? Pošlete ho svým známým emailem či na facebooku, vytiskněte si jej a uchovejte pro příští jahodovou sezonu.

Máte i vy nějaký recept na jahodové dobroty? Podělte se s námi. Zašlete jej na email: lenka.step@post.cz. Rádi jej publikujeme. Těšíme se.

 

Přečtěte si také:

  • Kakaové zákuskyKakaové zákusky Těsto: 6 vajec 120 g krystalového cukru 25 g kakaa 90 g mouky špetka prášku do pečiva Náplň: 250 g změklého másla 300 g moučkového cukru 1 balíček vanilkového pudinku 3,5 dl mléka 80 g strouhaného kokosu Zdobení: 120 g strouhaného […]
  • Háčkovaná čepička s motýlkemHáčkovaná čepička s motýlkem Čepička s motýlkem, háčkovala sem s příze Camilla 1 a pul klubka. (Daniela Hromádková, Doksy) www.mojecepicky.estranky.cz Zařazeno do soutěže o 300,- Kč
  • Zapečené palačinkyZapečené palačinky Suroviny: 1/2 l mléka, 5 vajec, 1/4 kg hladké mouky, 250 g špenátu, 2 dl oleje česnek, 1 hermelín Postup: Nejdříve připravíme palačinky, které naplníme ochuceným špenátem, zabalíme je a přehneme napůl. Poté je naskládáme do […]
  • Tvarohové šátečkyTvarohové šátečky Suroviny. 400g polohrubé mouky, 250g tvarohu v kostce, 250 g másla. Náplň: 250 g tvarohu, 1 lžíce povidel, 1 lžíce moučkového cukru Postup: Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které rozválíme na silnější plát, rádýlkem rozdělíme na […]
  • Mámo, táto, tvořte se mnou!Mámo, táto, tvořte se mnou! Kniha nabízí tři desítky projektů pro společné tvoření rodičů s dětmi. Obsahuje náměty na společnou tvorbu dárků, sestavování rodinného rodokmenu, tvorbu originálních dekorací, přípravu narozeninových oslav, mramorování, zapichovaný […]
  • Rebarbora v naší kuchyniRebarbora v naší kuchyni Reveň neboli rebarbora je vytrvalá zelenina a léčivá rostina s ostře kyselou chutí. Z listů používáme zdužnatěle řapíky zelené, růžové, až červené barvy. Reveň patří k našim nezdravějším zeleninám a je nepráven […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka