výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty
Praktická příručka, která poradí všem pěstitelům, kteří se zajímají o – nyní často prodávané – druhy orchidejí. Představíme vám deset nejběžnějších druhů doma pěstovaných orchidejí, u každé je přehled barevných variet, forem květů, podrobné informace o péči, správném umístění a nejběžnějších problémech. Tyto informace jsou doplněny údaji o přesazování, rosení, zavlažování a hnojení daného druhu aby vaše orchideje dobře prospívaly a potěšily vás krásnými a bohatými květy. Knihu v závěru doplňují informace o hydroponickém pěstování a množení orchidejí.
http://www.grada.cz/jak-pecovat-o-sve-orchideje_7185/kniha/katalog/
Přečtěte si také:
Halali Suroviny:
1 kg mrkve
700 g celeru
500 g petržele
500 g cibule
5 lžic soli
7 lžic cukru
7 lžic octa
1 lžička nového koření
1 a 1/2 lžičky pepře
4-5 bobkových listů
trochu vody - nemusí být
Postup:
Zeleninu nakrájíme na kousky, trochu […]
Těstoviny s masem a listovým špenátem Suroviny:
500g vepřového masa nebo kuřecího, záleží, co máme doma, nám chutná oboje.
1 listový špenát, jedna cibule, 2 stroužky česneku, těstoviny- nejraději máme vřetena
Mletý pepř, sůl, 100 g tvrdého sýra, může být i niva, trochu […]
Mandlový likér Suroviny:
500 ml rumu, 2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka, 500 ml polotučného mléka, 1 balíček mandlového pudingového prášku,, podle chuti cukr a mandlová esence.
Postup:
Plechovky kondenzovaného mléka vaříme zcela ponořeného […]
Třípatrová kytička Potřebujeme: háček číslo 2,5; přízi Camilla; nůžky
Postup:
5 řetízkových ok spojíme do kruhu.
2 řo + 15DS.
3 řo, 2x nahozeny dlouhý sloupek píchneme do následujícího očka - celkem 3x do jednoho oka a to stejné do druhého […]
Velikonoce Jak dlouho a proč se vlastně slaví Velikonoce? Jaké církevní zvyky a zvyklosti jsou s nimi spojeny? Jak našim předkům běžel čas od masopustu až k Božímu hodu velikonočnímu a především k pomlázce o Velikonočním pondělí? Z pestrého obsahu […]
Maso v naší stravě Čím déle se věnuji výživě, tím víc si uvědomuju, jak jsem byla po prvních letech studia zdravé výživy dogmatická. Maso se stalo i u nás doma na určitý čas tabu, byla jsem přesvědčena o všech jeho negativech. Postupem času jsem ale viděla, […]