výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Jak připravit výtečnou rýži

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

05.06.2012 Publikoval(a) (569)
Rubrika: Přílohy

Tento  recept mě naučila manželova maminka. Vyzkoušejte přípravu rýže podle jednoduchého receptu a nebudete litovat.

Suroviny: 1 cibule, 1 lžíce másla, 2 hrnečky dlouhozrnné rýže, sůl

Postup: Na másle osmažíme cibulku, rýži si mezitím spaříme horkou vodu a propláchneme na cedníku ve studené vodě. Přidáme k cibulce a restujeme. Zalejeme vodou, asi 1 cm nad rýži, osolíme, pod pokličkou dusíme asi 10 – 15 minut na mírném ohni. Nemícháme. Je nutné použít nerezový hrnec, jinak by se rýže připálila. Ochutnáme, zda je rýže měkká. Měla by být mírně tvrdá. Hrnec zabalíme do osušky a dáme do peřin. Pokud si ji uvaříme ráno, takto vydrží až do oběda krásně teplá. Rýže postupně dojde a je krásně sypká a chutná.

Přečtěte si také:

  • Ďábelské toastyĎábelské toasty Suroviny: 4 krajíce chleba 4 krůtí prsa pepř, sůl, česnek kečup, tatarka, chilli koření Postup: Nejprve uděláme z krajíců chleba topinky, které osolíme a počesnekujeme. Nato naklepeme krůtí prsní řízky, které osolíme a popepříme z obou […]
  • Recept na Štědrovečerní bramborový salátRecept na Štědrovečerní bramborový salát Suroviny: 1 kg vařených brambor ve slupce, 2 mrkve, kousek celeru, hrášek ve sladkokyselém nálevu, 2 větší kyselé okurky, sterilizovaná červená paprika, 2 vařená vejce, ocet, sůl Na zálivku: 1 lžička cukru, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 […]
  • Sterilovaný rajčatový protlakSterilovaný rajčatový protlak Suroviny: 2 kg rajčat, 250 g jablek, 300 g cibule, 125 ml 8% octa, ½ lžičky mleté skořice, 25 g soli, trochu sladké papriky, 4 mleté hreřbíčky, 150 g cukru. Postup: Zralá rajčata omyjte, spolu s jablky, nakrájete na kousky. Přidejte […]
  • Hovězí líčka na víněHovězí líčka na víně Hovězí líčka, dříve zatracovaná část hovězího, dnes delikatesa, která se vrací do restaurací. Patří k jednomu z nejjemnějších mas. Tuk částečně odstraníme, menší části necháme. Upravují se tzv. brazírováním. Braising je metoda spojující […]
  • Marmeláda z černého rybízuMarmeláda z černého rybízu Letní měsíce mají v sobě neskutečné kouzlo v podobě čerstvého ovoce jako jsou jahody, třešně, višně, meruňky, maliny, ostružiny, ale i rybíz. Čas nám opravdu rychle letí a než se nadějeme, tak je tu podzim. Každá správná hospodyňka by pro […]
  • Hermelínové taštičkyHermelínové taštičky Suroviny: 1 listové těsto 2 hermelíny 1 vejce sladká paprika na posypání Postup: Listové těsto rozválíme na 2 mm silný plát. Hermelín nakrájíme na malé kostičky. Z těsta vykrájíme kolečka a na ně rozdělíme nakrájený hermelín, kraje […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka