výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty
Suroviny: 1,5 hrnku polohrubé mouky, 0,75 hrnku krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžička prášku do pečiva, špetka soli, 1 lžička instantní kávy, 3 lžíce kakaa, 1 lžička octa, 6 lžic oleje, 1 hrnek vlažné vody
Postup: V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme ostatní, vymícháme hladké těsto a nalijeme na plech vyložený papírem na pečení (nebo vymazaný a vysypaný). Pečeme při 200°C 10 – 12 minut.
Přečtěte si také:
Výroba vakuové formy Jak si vyrobit plastickou masku pomocí vakuové formy ...
http://www.youtube.com/watch?v=e5CGfoxnKaQ
Rychlá hrnková bábovka Suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukr krystal, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, 2 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 1 prášek do pečiva, a kdo má rád, tak 2 lžíce kakaa
Postup:
Všechny suroviny dáme do mísy a řádně metlou […]
Velikonoční beránek Na Velikonoce je zvykem péct velikonočního beránka. Receptů na beránka existuje velmi mnoho a tady je jeden jednoduchý a ověřený recept.
Suroviny:
300 g polohrubé mouky
200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
120 g másla
4 vejce
200 ml […]
Česká mše vánoční Hej Mistře! Vstaň bystře! Vzhlédni na jasnost, nebes na švarnost, krásu uhlídáš v tento noční čas... zaznívá už více než dvě stě let v čase vánočním. Takřka před sto lety nakreslil Josef Lada český lidový betlém. Ladovi vesničané v něm […]
Vosí hnízda Suroviny:
100 g mletých dětských piškotů
200 g cukru moučka
80 g másla
4 lžíce rumu
3 lžíce kakaa
100 g mletých lískových ořechů
dětské piškoty na podstavu
Náplň:
200 g másla
150 g cukru moučka
1 lžíce vařené kávy
vaječný likér podle […]
Maso v naší stravě Čím déle se věnuji výživě, tím víc si uvědomuju, jak jsem byla po prvních letech studia zdravé výživy dogmatická. Maso se stalo i u nás doma na určitý čas tabu, byla jsem přesvědčena o všech jeho negativech. Postupem času jsem ale viděla, […]
Buchta je super. Já jsem do ní nedala kávu, ale přidala jsem tam nasekanou čokoládu. Mňamka.
Také ji mám moc ráda. Vidíte, určitě byla dobrá i s čokoládou.
Redakce
Tak jdu jí vyzkoušet 🙂 uvidíme jaká bude …
chtěla bych se zeptat jestli by se voda mohla nahradit mlékem? děkuji
Určitě
zajímalo by mě jakou má tato buchta kalorickou hodnotu je velice víborná
Toto je spíše otázka na výživovou poradkyni. Bohužel Vám na ni neumím odpovědět.
redakce
Vidíte, vaření a pečení je prostě alchymie. Ocet v kuchyni moc ráda používám.
Já bych třeba strašně chtěla vědět, na co tam je ten ocet. Zda zastupuje nějakou důležitou roli v té buchtě nebo ne 🙂 Sama jsem tu buchtu pekla a je vynikající, tak jsem zvědavá 🙂
Tento recept mám z kuchařského sešitu mé babičky. Nevím, jakou roli zde hraje ocet, ale určitě je to zajímavá otázka. Buchta to výborná je, to máte pravdu. Patří mezi mé oblíbené. Děkujeme za Váš názor, redakce
Děkuji moc, stále nad tím polemizuji, buchtu jsem zkoušela už několikrát a je prostě dobrá .. Ptala jsem se i své babičky a tak různě a zatím mi nikdo nedokáže říct, k čemu ocet slouží ..
Jelikož se jedná o magazín o VAŘENÍ a Zdravé výživě, nejsou zde jen recepty pro zdravou výživu, ale i běžné recepty pro všechny. Děkujeme za Váš komentář. Věříme, že vás to neodradí si k nám přijít pro inspiraci.
Redakce
Přestože v této buchtě není mléko a vejce, se zdravou výživou nemá nic společného.