výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Kompletní návod k vytvoření Ekozahrady a rodového statku 2. dotisk

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

09.02.2013 Publikoval(a) (733)
Rubrika: Knihy, Pěstujeme

ekozahrady potah F .inddObjevte s námi EKOZAHRADU – nový pohled na zahradničení a pěstitelství – a vytvořte si pro sebe a svou rodinu svůj vlastní ráj.

Nejde o žádný „moderní“ přístup. Naopak, vychází z přírodních procesů a principu permakultury, což je logický a zodpovědný přístup k životu, při němž myslíme nejen na nás, ale i naše potomky. Je určen pro každého, kdo si chce vypěstovat vlastní biozeleninu nebo na balkoně zasadit bylinky, touží po vlastním ovocném sadu nebo jezírku uprostřed záhonů kvetoucích květin. Ale také všem, kteří si myslí, že chemická hnojiva nejsou pro zahrádku to pravé a které nebaví nekončící „uklízení“ vlastní zahrady – zdolávání plevele a sekání trávy.

Autor srozumitelně vysvětluje základní pravidla fungování přírody, při jejichž dodržení je velmi snadné vytvářet krásné jedlé a přírodní zahrady. Tyto zahrady vyžadují minimální údržbu a přitom poskytují maximální užitek – bohatou úrodu a bujnou přírodu, v níž si můžete užívat života. Nezáleží na tom, jak velký prostor máte k dispozici – můžete si osázet balkon, zahrádku, ale i založit rodový statek.

Kniha obsahuje podrobný návod na vytvoření vlastního zahradního designu, který vychází z populárních autorových kurzů. Najdete také informace o málo známých a opomíjených, ale přitom původních českých druzích zeleniny, tradičních a odolných odrůdách ovocných stromů, nechybí kapitola o zvířatech a jejich významu pro přírodní rovnováhu v zahradě nebo o tom, proč je pro děti pestrá louka zajímavější než golfový trávník.

● Permakultura a její principy ● Plodící balkony ● Biozelenina a vlastní bezúdržbové polykultury ● Jedlý trávník a plody lesa na zahradě ● Přírodní jezírka a kořenová čistírna ● Pralesní zátiší a tajemná zahrada pro děti ● Praktický návod pro vytvoření zahradního designu

O autorovi:

Jaroslav Svoboda (1977) získával své znalosti z oblasti permakultury a přírodních zahrad během zahraničních cest. Po návratu do Čech se začal věnovat designu ekozahrad. Protože o jeho návrhy a realizace byl nečekaně velký zájem, začal roku 2005 pořádat kurzy o metodách ekozahradničení a návrzích ekozahrad.

Vede webové stránky www.ekozahrady.com, které pravidelně obohacuje o nové praktické informace lidem i přírodě pro radost, píše články a fotografuje zahrady pro časopisy a jiná média. Své teoretické znalosti i praktické zkušenosti zúročil během dvouleté práce na přípravě této knihy, která je dobrou a zajímavou odpovědí pro ty, kteří se na cokoli ohledně ekozahrad chtějí zeptat.

 

Knihu můžete zakoupit zde: http://www.smartpress.cz/poznani/kompletni-navod-k-vytvoreni-ekozahrady-a-rodoveho-statku.html

Přečtěte si také:

  • Jak motivovat děti s cystickou fibrózou k jídlu?Jak motivovat děti s cystickou fibrózou k jídlu? Jídlo je za normálních okolností činnost veskrze příjemná. V optimálním případě je daná potřebou uspokojit nepříjemné pocity (mám hlad). V jiném případě má potěšit smysly (mám na něco chuť). Pod vlivem tlaku se tato jindy příjemná činnost […]
  • Lahodný hruškový koláč s mascarponeLahodný hruškový koláč s mascarpone 1 kus Phantogram When I'm Small Ovoce a mascarpone si na talíři opravdu rozumí. Ať už použijete hrušky, jablka nebo broskve – vždycky je výsledek ohromující. Tenhle dezert se hodí ke všem významným chvilkám a obzvláště ženy a dívky […]
  • Detox šatníkuDetox šatníku Ač se to nezdá, organizace šatníků, skříní a šuplíků je důležitou součástí života. Práce na novém uspořádání je vlastně psychologickou očistou s nádechem duchovna, kterou jednou za čas potřebuje každý z nás. Proč tedy nevyužít malou […]
  • Štědrovečerní salátŠtědrovečerní salát Suroviny: 2 ks kiwi, 1 plechovka ananasu, 300 g hroznového vína, 1 ks červeného grepu, 1 dcl vaječného likéru, 1 zakysaná smetana, 50 g hořké čokolády, 1 ks šlehačky ve spreji Postup: Ananas necháme okapat z nálevu, kiwi oloupeme […]
  • Jablková bábovkaJablková bábovka Suroviny: 2 vejce, 130 g práškového cukru, 3 lžíce mléka, 200 g polohrubé mouky, ½ balíčku prášku do pečiva, 200 g oloupaných a nastrouhaných jablek, 1 dcl oleje, 1 vanilkový cukr, skořice dle chuti. Postup: Žloutky utřeme s práškovým […]
  • Háčkované čepičkyHáčkované čepičky Čepičky jsem háčkovala známé pro její ratolest. Materiál: vlna Standard, zelená je Elian mimi. Zelený méďa - z hnědé Standard sem spotřebovala nerelé klubíčko a Elian mimi několik metrů. Motýl - Vlna Gloria, je tenká a skvělá na […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka