výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Kompletní návod k vytvoření Ekozahrady a rodového statku 2. dotisk

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

09.02.2013 Publikoval(a) (733)
Rubrika: Knihy, Pěstujeme

ekozahrady potah F .inddObjevte s námi EKOZAHRADU – nový pohled na zahradničení a pěstitelství – a vytvořte si pro sebe a svou rodinu svůj vlastní ráj.

Nejde o žádný „moderní“ přístup. Naopak, vychází z přírodních procesů a principu permakultury, což je logický a zodpovědný přístup k životu, při němž myslíme nejen na nás, ale i naše potomky. Je určen pro každého, kdo si chce vypěstovat vlastní biozeleninu nebo na balkoně zasadit bylinky, touží po vlastním ovocném sadu nebo jezírku uprostřed záhonů kvetoucích květin. Ale také všem, kteří si myslí, že chemická hnojiva nejsou pro zahrádku to pravé a které nebaví nekončící „uklízení“ vlastní zahrady – zdolávání plevele a sekání trávy.

Autor srozumitelně vysvětluje základní pravidla fungování přírody, při jejichž dodržení je velmi snadné vytvářet krásné jedlé a přírodní zahrady. Tyto zahrady vyžadují minimální údržbu a přitom poskytují maximální užitek – bohatou úrodu a bujnou přírodu, v níž si můžete užívat života. Nezáleží na tom, jak velký prostor máte k dispozici – můžete si osázet balkon, zahrádku, ale i založit rodový statek.

Kniha obsahuje podrobný návod na vytvoření vlastního zahradního designu, který vychází z populárních autorových kurzů. Najdete také informace o málo známých a opomíjených, ale přitom původních českých druzích zeleniny, tradičních a odolných odrůdách ovocných stromů, nechybí kapitola o zvířatech a jejich významu pro přírodní rovnováhu v zahradě nebo o tom, proč je pro děti pestrá louka zajímavější než golfový trávník.

● Permakultura a její principy ● Plodící balkony ● Biozelenina a vlastní bezúdržbové polykultury ● Jedlý trávník a plody lesa na zahradě ● Přírodní jezírka a kořenová čistírna ● Pralesní zátiší a tajemná zahrada pro děti ● Praktický návod pro vytvoření zahradního designu

O autorovi:

Jaroslav Svoboda (1977) získával své znalosti z oblasti permakultury a přírodních zahrad během zahraničních cest. Po návratu do Čech se začal věnovat designu ekozahrad. Protože o jeho návrhy a realizace byl nečekaně velký zájem, začal roku 2005 pořádat kurzy o metodách ekozahradničení a návrzích ekozahrad.

Vede webové stránky www.ekozahrady.com, které pravidelně obohacuje o nové praktické informace lidem i přírodě pro radost, píše články a fotografuje zahrady pro časopisy a jiná média. Své teoretické znalosti i praktické zkušenosti zúročil během dvouleté práce na přípravě této knihy, která je dobrou a zajímavou odpovědí pro ty, kteří se na cokoli ohledně ekozahrad chtějí zeptat.

 

Knihu můžete zakoupit zde: http://www.smartpress.cz/poznani/kompletni-navod-k-vytvoreni-ekozahrady-a-rodoveho-statku.html

Přečtěte si také:

  • Myslivecké knoflíkyMyslivecké knoflíky Suroviny: Těsto: 300 g hladké mouky 30 g moučkového cukru 140 g tuku 2 žloutky Náplň: 3 bílky 200 g nastrouhaných ořechů 200 g moučkového cukru Ušleháme tuhý sníh do kterého lehce vmícháme nastrouhané ořechy a cukr. Postup: Těsto […]
  • Receptíky pro kuchtíkyReceptíky pro kuchtíky V této knize najdete recepty na občerstvení, které mohou připravit rodiče dětem, aby se jim lépe baštila i zdravá svačinka, ale hlavně je inspirací a rádcem pro nejmenší kuchaře. Všechny recepty jsou ve formě fotografií srozumitelně […]
  • Jarní bramborový salát s ředkvičkamiJarní bramborový salát s ředkvičkami Suroviny: 500 g brambor, 100 g ředkvičky, 2 papriky,100 g zakysané smetany nebo jogurtu, 2 lžíce majonézy, 1 vejce, citronová šťáva, sůl, pepř, cherry rajčátka na ozdobení. Postup: Ve slupce uvařené brambory po vychladnutí oloupejte a […]
  • Zapečená brokolice pro děti od 6.měsícůZapečená brokolice pro děti od 6.měsíců Hledáte inspiraci co uvařit dobrého k obědu svému děťátku? Zde je jednoduchý recept, který patřil mezi naše oblíbené. Třeba zachutná i vašemu drobečkovi. Příprava je jednoduchá. Toto jídlo můžete uvařit pro celou rodinu, obměnovat […]
  • Buchta se zakysanou smetanouBuchta se zakysanou smetanou Suroviny: 5 žloutků, 250 g moučkového cukru, 1 dcl oleje, 1 dcl teplé vody, 250 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 5 bílků, kakao dle chuti Postup: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, teplou vodu, hladkou mouku s práškem do […]
  • Výroba mýdlaVýroba mýdla Ukázka jak vznikají moje domácí mýdla. Pokud se chystáte na vlastní výrobu mýdla, mějte na paměti, že se pracuje s louhem hydroxidem sodným, proto používejte rukavice, plášť a brýle. Nezapoměňte, že mýdlo musí zrát na vzdušném místě 4 až […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka