výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Kotlety pečené na hlávkovém zelí a mrkvi

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

12.05.2012 Publikoval(a) (670)
Rubrika: Drůběž, Vepřové, Zálivky

Suroviny:

6 plátků vepřové kotlety
½ hlávky zelí
(nakrájeného na větší kousky)
400 g mrkve
(nakrájené na větší kolečka)
2 cibule, česnek
sůl, pepř
syrové, umyté brambory i se slupkou

Postup:

Na dno vyššího plechu na pečení dáme nakrájenou mrkev, zelí, cibuli a česnek, promícháme a mírně posolíme. Na zeleninu naklademe naklepané, osolené a opepřené kotlety. Brambory dobře umyjeme a i se slupkou je nakrájíme na měsíčky, poklademe do volných míst mezi masem, posypeme kořením na americké brambory a osolíme dle chuti. Podlijeme 1 dcl vody a vše najednou pečeme asi 1 h. 30 min. v troubě na 180° C (délka pečení závisí na druhu zvoleného masa).

Celý oběd máte hotový najednou (maso, přílohu i zeleninovou oblohu) a výborně chutná. Vepřové kotlety lze podle chuti obměnit za kuřecí řízky, plátky vepřové pleci nebo kuřecí čtvrtky.

Smíchat 1 zakysanou smetanu s 1 nadrobno nasekanou cibulkou a 2 strouhanými kyselými okurkami, posolit, opepřit a přidat trošku grilovacího koření a nadrobno nakrájenou bazalku. Výborná domácí omáčka k masu.

Přečtěte si také:

  • Háčkovaná soupravičkaHáčkovaná soupravička Háčkovaná soupravička pro praneteřinku, zhotovená ze zbytku bílé Miminy a malého zbytečku růžové Miminy. Vel. asi na 6 měsíců, malinké bačkůrky asi na 3 měsíce. Spotřeba asi 18 dkg. Už jsem ji v tom viděla oblečenou a sluší jí. […]
  • Pletený svetřík s čepičkouPletený svetřík s čepičkou Nový výtvor do soutěže, svetřík s čepičkou na 1 rok, pleteno z batolete, spotřeba asi 15 dkg. Ludmila Zařazeno do soutěže o 300,- Kč
  • KREATIV PODZIM 2019: Prodejní výstava pro tvořivé se blížíKREATIV PODZIM 2019: Prodejní výstava pro tvořivé se blíží Oblíbená prodejní výstava Kreativ Podzim nabídne návštěvníkům 3 dny plné inspirace ve 3 výstavních prostorách a více než 180 vystavovatelů, kteří návštěvníkům představí pestrou škálu materiálů ke tvoření a také to nejlepší ze své tvorby. […]
  • Těstoviny, rýže a ještě mnohem víceTěstoviny, rýže a ještě mnohem více Kniha obsahuje více než 600 neodolatelných receptů na přípravu těstovin, rýže, rizot, noků, obilovin, polenty, polévek a dalších lahůdek, na jejichž skladbě je znát vliv italské kuchyně. Navíc ji doprovází přes 800 inspirativních […]
  • Lívance s čerstvým ovocemLívance s čerstvým ovocem Suroviny: 500 g polohrubé mouky 1/2 až 1 kypřící prášek 1 - 2 vejce 600 ml acidofilního mléka špetka soli a lžíce cukru špetka citronové kůry olej na smažení 150 g meruňkového džemu 600 g čerstvého ovoce (kiwi, borůvky, jahody, […]
  • Třešňová bublaninaTřešňová bublanina Suroviny: 200 g másla (Hery) 200 g cukru krupice 200 g polohrubé mouky 4 žloutky vanilkový cukr citrónová kůra ze 4 bílků sníh 500 g třešní (višní) Postup: Změklé máslo, žloutky a cukr dáme do šlehače a ušleháme do pěny. V jiné nádobě […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka