výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Krupicová kaše s třešněmi

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

11.07.2012 Publikoval(a) (543)
Rubrika: Ovoce | zelenina, Vaříme dětem

Suroviny:
1 l mléka, 2 lžíce cukru, 120 g dětské krupičky, 500 g třešní, sůl, citrón
Suroviny na krém:
350 ml mléka, ½ balíčku vanilkového pudinku, 1 lžíce cukru, 1 žloutek

Postup:
Z mléka, cukru, soli a dětské krupičky uvaříme krupicovou kaši, do které vmícháme vymačkanou šťávu z jednoho citrónu. Třešně obalené v cukru nasypeme do krupicové kaše a pořádně zamícháme. Misky vypláchnuté studenou vodou naplníme kaší. Necháme vychladit, a teprve potom přelijeme vanilkovým krémem, který si připravíme dle výše uvedených surovin.

Přečtěte si také:

  • VánočkaVánočka Máte rádi vánočku? Chcete vědět něco z její historie? Tak neváhejte a čtěte dál. Vánočka je tradiční druh sladkého pečiva, který je na Vánoce velice oblíbený. Má několik názvů: pletenice, pletanka, štrucla, ceplík aj. První zpráva o […]
  • Růžová čepičkaRůžová čepička Růžová čepička háčkovaná z příze Pikolo a Mája (obě růžové). Doplněná aplikací květinky. Velikost: obvod 28cm, výška 14cm.
  • Šikovné ruce – tvoření z papíru, výroba razítekŠikovné ruce – tvoření z papíru, výroba razítek Originální nápady pro malé i velké umělce! Vezměte papír, zbytky tapet, lepidlo, barvy, nůžky nebo kuchyňskou houbičku, a začněte tvořit. Z materiálů, které jistě máte doma, můžete vyrobit přáníčko, obal na knížku nebo krásná razítka. Vše […]
  • Zapečené brambory s vepřovým masem a králičími játryZapečené brambory s vepřovým masem a králičími játry Suroviny: 800 g brambor, 500 g vepřového masa, 1 ks králičích jater, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička sladké papriky, sůl dle chuti, hrst listového špenátu, 200 ml smetany ke šlehání, 2 plátky másla, drcený kmín. Postup: […]
  • Cizrnový salát s rajčaty a vejciCizrnový salát s rajčaty a vejci Suroviny: 150 g uvařené cizrny, 3 vejce uvařená natvrdo, 2 rajčata, zálivka: 1 lžice bylinkového octa, 1 lžička cukru, pepř, sůl. Konzerva tuňáka, olivový olej, cibule, 2 stroužky česneku. Postup: Na olivovém oleji lehce osmažíme […]
  • Jahodový receptář pro každéhoJahodový receptář pro každého Máte rádi jahody? Hledáte stále nové a nové recepty, jak zpracovat toto výtečné ovoce? Nebaví Vás hledat po různých kuchařkách a internetových stránkách? Redakce internetového magazínu o vaření a zdravé výživě www.ZdravaVyziva.info pro […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka