výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

22.05.2012 Publikoval(a) (534)
Rubrika: Drůběž, Kuchařky, Ovoce | zelenina

2 porce
Tenhle recept se skládá povětšinou ze surovin, které si můžete sami vypěstovat na zahradě. Je v něm spousta zeleniny, ale i kousek masa. Nejlepší je, když máte čerstvá rajčata, která pak jen zbavíte slupek – stačí je na povrchu naříznout, ponořit na pár sekund do vroucí vody a pak hned do ledové; slupka půjde dolů velmi snadno.

David Bowie
Heroes
Na ratatouille
— 1 středně velká cuketa
— 2–3 papriky
— 2 rajčata bez slupky
— čerstvá majoránka
— 2 menší cibule
— můžete použít i 1/2 lilku
— snítka čerstvého rozmarýnu
— asi 4 lžíce extra panenského olivového oleje
— voda nebo vývar na podlití
— mořská sůl a čerstvě umletý pepř

Na maso
— 2 kuřecí prsa
— snítka čerstvého rozmarýnu
— 1 lžíce extra panenského olivového oleje
— mořská sůl a čerstvě umletý pepř

Na mangold
— několik listů čerstvého mangoldu (nebo špenátu)

Na servírování
— lžička másla
— tvrdý sýr (například parmazán)

Všechnu zeleninu nakrájejte na malé kousky. Na pánev dejte 3 lžíce oleje, cibuli, cuketu a vše 5 minut při střední teplotě smažte. Přihoďte, papriky, lilek a pokračujte ve smažení zhruba 4–5 minut. Nakonec přidejte rajčata, rozmarýn, majoránku, sůl a pepř. Vše jemně podlijte vodou, nebo pokud máte, tak vývarem. Přiklopte a nechte pomalu dusit, dokud zelenina nezměkne a většina vody se nevypaří (trvá to přibližně 10 minut). Nakonec ještě přidejte lžíci oleje a chvilinku restujte – jídlo tak dostane lepší chuť. Maso, třeba pánví, naklepejte přes pytlík na tenké plátky. Pak je osolte, opepřete a posypejte nasekaným rozmarýnem. Okořeněné maso pokapejte olejem a dejte smažit na rozpálenou pánev. Jelikož jsou plátky dost tenké, stačí něco přes 2 minuty z každé strany. Mangold zbavte tuhých stonků. Pak ho vložte do síta, polejte horkou vodou a ihned vložte do studené. Díky tomu změkne a zůstane mu nádherná barva. Mangold osušte a rozprostřete na kousek kuchyňské fólie tak, aby do něj šlo zabalit kuře. Maso položte na listy mangoldu, potřete kouskem másla a posypte nastrouhaným sýrem. Fólii s mangoldem přehněte přes plátek kuřete – nejprve z jedné strany a pak i z druhé, tak aby kuře nebylo vůbec vidět. Fólii pak odstraňte a plátek zabalený v mangoldu dejte do trouby předehřáté na 220 °C asi na 2 minuty dopéct. Podávejte se zeleninovým ratatouille a oříškem másla.

Tento příspěvek byl čerpán z kuchařky Škoda nevařit, Martin Škoda, vydalo nakladatelství Smart Press. Knihu můžete zakoupit zde

Přečtěte si také:

  • Úžasný deník – Tom Gates – Geniální nápady (většinou)Úžasný deník – Tom Gates – Geniální nápady (většinou) A je to tady zase – právě jsem dostal naprosto geniální nápad! Což se mi stává každou chvíli. Marcus si taky myslí, že má dobré nápady, ale... většinou to stojí za houby. Když pak přijde strejda Kevin s tím, že je machr úplně na všechno, […]
  • Soutěž o 300,- Kč, PLHA 6/2011 (pro šikovné ruce)Soutěž o 300,- Kč, PLHA 6/2011 (pro šikovné ruce) Soutěž o 300,- Kč ... PLHA (pleteme háčkujeme) Termín soutěže: 5.6. - 30.6.2011 (vyhodnocení: do 7 dnů po ukončení soutěže) Partner soutěže: MojeGalanterka.cz (háčkovací a pletací příze) Podmínky pro účast v soutěži aneb jak […]
  • Jablkový koláč s polevouJablkový koláč s polevou Suroviny: Těsto 4 vejce 100 g mletých ořechů, 100 g mletého máku, 100 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 700 g po strouhaných jablek, 200 g práškového cukru Poleva: 100 g čokolády , 80 g másla Postup: Žloutky […]
  • Adventní kalendářAdventní kalendář Malé i velké adventní kalendáře rychle a snadno vyrobené pro celou rodinu. Originální barevné nápady z windowcolor, dřeva, papíru, květináčů a recyklovatelných materiálů. S mnoha tipy a triky, které zaručují pohodu a zábavu při […]
  • Šípkový sirup (preventivně proti nachlazení)Šípkový sirup (preventivně proti nachlazení) Suroviny: 1 kg červených šípků, 2 l vody, 800 g třtinového cukru, 4 snítky stévie Postup: Všechny šípky rozmačkáme a zalijeme přibližně 2 litry vody, přidáme stévii. Směs přivedeme k varu a mírně povaříme 10 minut. Odstavíme a […]
  • Speciál časopisu Ona Ví PleteníSpeciál časopisu Ona Ví Pletení Chcete začít s pletením nebo si oživit základy, které Vás učila maminka či babička, případně rozšířit své znalosti této krásné ruční práce? Pro Vás právě vychází Speciál Ona Ví Pletení. Tentokrát jsme recepty pro vaše jehlice naplnili […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka