výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Kynuté koláčky s tvarohem a povidly

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

17.04.2012 Publikoval(a) (732)
Rubrika: Moučníky a dezerty

Suroviny:

1000 g polohrubé mouky, 50 g droždí, 500 ml vlažného mléka, 150 g moučkového cukru, 1 lžičku cukru krystal, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 4 žloutky, 150 g másla, 1 lžíce rumu, domácí povidla, kůra z jednoho citronu.

Na drobenku: 50 g másla, 5 vrchovatých lžic polohrubé mouky, 5 lžic moučkového cukru, špetku skořice.

Na náplň: 250 g tvarohu, 2 lžíce moučkového cukru

Postup:

Do mísy dejte mouku, udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí. Zalijte 100 ml mléka, přidejte lžičku cukru. Nechte vzejít kvásek. Na robotu si zatím umíchejte máslo s moučkovým cukrem, 3 žloutky, vanilkový cukrem a rumem. Vymíchejte na světlý krém. Do mouky si dejte nastrouhanou kůru z omytého citronu, zbytek vlažného mléka, špetku soli. Smíchejte společně s krémem z žloutků a másla. Vypracujte vláčné, nelepivé těsto, které nechte na teplém místě vykynout necelou hodinu.

Zatím si můžete nachystat náplň z tvarohu. Umíchejte tvaroh se 2 lžícemi cukru. Drobenku připravíte jednoduchým způsobem. Smíchejte všechny suroviny a řádně mezi prsty propracujte.

Na vál si prosejeme mouku, lžící vyndáváme kousky těsta, které necháme ještě chviličku kynout. Z nich pak děláme malé koláčky, které plníme tvarohovou směsí, pečlivě zamotáme, otočíme a dáme na pečící papír na plech. Hrníčkem si pak uděláme důlek, do kterého dáme lžičkou povidla, okolí potřeme žloutkem a hustě posypeme připravenou drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 C asi 35 minut. U nás jsou tyto koláčky velice oblíbené, i z kilogramu mouky jsou brzy pryč

Přečtěte si také:

  • Nové poznatky z aktuálního výzkumu nákupu pekárenských výrobků v ČeskuNové poznatky z aktuálního výzkumu nákupu pekárenských výrobků v Česku Přední poskytovatel komplexních služeb v oblasti výzkumu trhu a veřejného mínění (od roku 1991) společnost GfK Czech (za svoje lokální hodnoty považuje "otevřenost, profesionalitu a týmovou spolupráci") provedl na sklonku minulého roku […]
  • Škvarková pomazánka s bazalkouŠkvarková pomazánka s bazalkou Zastánci zdravé výživy si možná budou klepat na čelo, když si přečtou název receptu. Sama ji nekonzumuji denně, ale čas od času ji uděláme, když vyškvaříme domácí sádlo a máme čerstvé voňavé škvarky. Suroviny: 2 hrsti škvarků, 1 […]
  • Vepřová krkovice na houbáchVepřová krkovice na houbách Suroviny: 500 g vepřové krkovice, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 1 lžíce plnotučné hořčice, hrst pravých hříbků, 1 lžička drceného kmínu, trochu oregana, 1 lžíce hladké mouky, voda. Postup: Do hrnce dáme olej, zpěníme […]
  • Smetanová omáčka na špagetySmetanová omáčka na špagety Suroviny: balíček špaget, máslo, 100 g šunky, 250 g žampionů (sterilovaných), 200 ml smetany, 100 g strouhaného sýra. Postup: Špagety uvaříme dle návodu na obalu a mezitím připravíme omáčku. Na troše másla osmahneme na nudličky […]
  • Myslivecké knoflíkyMyslivecké knoflíky Suroviny: Těsto: 300 g hladké mouky 30 g moučkového cukru 140 g tuku 2 žloutky Náplň: 3 bílky 200 g nastrouhaných ořechů 200 g moučkového cukru Ušleháme tuhý sníh do kterého lehce vmícháme nastrouhané ořechy a cukr. Postup: Těsto […]
  • Ovesné vločky s jogurtemOvesné vločky s jogurtem Dvě lžíce ovesných vloček opražíme nasucho, přidáme lžičku medu, vmícháme do bílého jogurtu. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené ovoce- jablko, banán, dle chuti, posypeme oříšky, trochou skořice. Výborná varianta snídaně nebo když nás honí […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka