výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Kynutý závin s mákem a povidly

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

05.03.2013 Publikoval(a) (1 259)
Rubrika: Moučníky a dezerty

kynyty zavin s makem a povidlySuroviny:

500 g polohrubé mouky, 200 ml mléka, 1 kostka kvasnic, 3 žloutky, 100 g moučkového cukru, 100 g másla, 1 lžička cukru krystal, špetku soli, strouhaná kůra z omytého citrónu, 1 žloutek na potření

Náplň: mletý mák, 1 vanilkový cukr, 1 dcl mléka, 2 lžíce rumu, povidla dle chuti

Postup: Mák svaříme s mlékem, vanilkovým cukrem, rumem. Necháme vychladnout, zahustíme povidly.

Žloutky smícháme s moučkovým cukrem, máslem, vyšleháme do pěny. Mezitím si do teplého mléka rozdrobíme kvasnice s lžičkou krystalového cukru. Necháme vzejít kvásek. Smícháme se žloutky, přidáme mouku se solí a nastrouhanou citrónovou kůrou. Řádně vypracujeme těsto, které dáme na teplé místo vykynout. Těsto rozdělíme na 4 části, vyválíme, doprostřed dáme náplň, přehneme, potřeme žloutkem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 C dozlatova.

Přečtěte si také:

  • Pohanková kaše s kuřecím masem a zeleninouPohanková kaše s kuřecím masem a zeleninou Suroviny: 3 lžíce pohanky lámanky, kousek kuřecího masa, 1 mrkev, 3 růžičky brokolice, 1 malý brambor, pár kapek olivového oleje, kojenecká voda Postup: Do hrnce dáme nadrobno nakrájené kuřecí maso, kojeneckou vodu a povaříme tak 15 […]
  • Jablečná povidlaJablečná povidla Velice ráda bych Vám zde nabídla recept na Jablečná povidla, jejíž autorkou je paní Mgr. Zuzana Kobíková, autorka skvělé Bezlepkové kuchařky nejen pro celiaky. Zde najdete recept i záznam rozhovoru z rádia Vlna […]
  • Materiál přízí – bavlnaMateriál přízí – bavlna Výrobky z bavlněných přízí mají příjemný omak a sají značné množství vlhkosti. Bavlněné příze můžete použít na pletení nebo háčkování oděvů přímo na tělo. Halenky nebo svetříky upletené z bavlny se hodí hlavně na léto, kdy právě nejvíce […]
  • Biokuchařka Hanky Zemanové, 2. vydáníBiokuchařka Hanky Zemanové, 2. vydání Biokuchařka je ojedinělá kniha s vynikajícím obsahovým zpracováním a atraktivními fotografiemi. Naučí vás zařazovat do jídelníčku biopotraviny; vždyť bio není jenom zrní či vegetariánská strava, biojídlo může být zdravé a chutné pro celou […]
  • Hrnková pizza z kynutého těstaHrnková pizza z kynutého těsta Suroviny: 1 a 3/4 hrnku hladké mouky, 1/4 kostky droždí, 1 lžička pískového cukru, 2 lžíce oleje, asi 1/2 hrnku vody, sůl. Náplň: 1 cibule, 1 hrnek nadrobno pokrájených žampionů nebo jiných hub, 3 rajčata, sůl, oregano, bazalka nebo […]
  • Originální dekoraceOriginální dekorace Nápady na celoroční vyrábění z přírodnin a snadno dostupných materiálů. Snadno dostupné a  levné materiály jsou inspirativnější, než jste čekali. V  každém ročním období z  nich vykouzlíte něco jiného, ale vždy se bude jednat o věci […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka