výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Ledová čokoláda

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

16.11.2012 Publikoval(a) (666)
Rubrika: Vánoční recepty

Suroviny:

250 g stoprocentního tuku, 50 g čokolády na vaření, 50 g kakaa, 3 celá vejce, 3 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr

Postup:

Tuk, čokoládu a kakao rozpustíme ve vodní lázni. Vejce s oběma cukry ušleháme do husté pěny (nejlépe šlehačem). Do ušlehaných vajíček vešleháme rozpuštěnou čokoládu. Dáme do pytlíku a stříkáme kopečky do papírových košíčků. (Pozor, hmota rychle tuhne, je třeba tedy pracovat rychle!)

Autor: Andrea Bátovská

Přečtěte si také:

  • Flanderský koláč s ovocemFlanderský koláč s ovocem Suroviny: 250 g krupicového cukru, 4 vejce, 100 g oleje, 300 g polohrubé mouky, drobenka- kousek másla, 3 lžíce polohrubé mouky, špetka skořice, 3 lžíce moučkového cukru. Máslo na vymazání a mouka na vysypání plechu, ovoce- meruňky, […]
  • Pomazánka z ředkvičekPomazánka z ředkviček 1 svazek ředkviček, 150 g tvarohu, 2 lžíce zakysané smetany, bylinková sůl, sekanou petrželku, řeřichu. Ředkvičky důkladně omyjeme, nastrouháme na tenké plátky. Vše důkladně zamícháme, mažeme na celozrnný chléb, či rohlík.
  • Háčkování s radostí 4Háčkování s radostí 4 Dnes se naučíme háčkovat dlouhý sloupek. Začneme řadou řetízkových ok (1.řada). Druhá řada již bude složena z dlouhých sloupků tak, že nabereme přízi na háček ještě před tím než vpíchneme háček tentokráte do 4.řetízkového oka první řady. […]
  • Akvarelový workshopAkvarelový workshop Zajímá vás, jak se maluje akvarel? Chtěli jste si to vyzkoušet, ale nevěděli jste, jak na to? Hrajete si rádi? Přijďte v  neděli 12.5. do kavárny v Prádelna Café na Praze 2  na akvarelový workshop vhodný i pro rodiče s dětmi. Dílna bude […]
  • Prázdninové číslo Ona VíPrázdninové číslo Ona Ví Zanedlouho tu máme prázdniny, dobu dovolených, volného času a také času na tvoření, pro který je léto ideální. V prázdninovém čísle Ona ví najdete mnoho inspirace pro kreativní tvoření. Co nás v novém čísle čeká?  malování na […]
  • Sterilovaný rajčatový protlakSterilovaný rajčatový protlak Suroviny: 2 kg rajčat, 250 g jablek, 300 g cibule, 125 ml 8% octa, ½ lžičky mleté skořice, 25 g soli, trochu sladké papriky, 4 mleté hreřbíčky, 150 g cukru. Postup: Zralá rajčata omyjte, spolu s jablky, nakrájete na kousky. Přidejte […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka