výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Ledová čokoláda

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

16.11.2012 Publikoval(a) (657)
Rubrika: Vánoční recepty

Suroviny:

250 g stoprocentního tuku, 50 g čokolády na vaření, 50 g kakaa, 3 celá vejce, 3 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr

Postup:

Tuk, čokoládu a kakao rozpustíme ve vodní lázni. Vejce s oběma cukry ušleháme do husté pěny (nejlépe šlehačem). Do ušlehaných vajíček vešleháme rozpuštěnou čokoládu. Dáme do pytlíku a stříkáme kopečky do papírových košíčků. (Pozor, hmota rychle tuhne, je třeba tedy pracovat rychle!)

Autor: Andrea Bátovská

Přečtěte si také:

  • BrtníkyBrtníky 4 bílky, 250 g kryst. cukru šleháme v páře, přidáme 100 g kokosu, 100 g ml. ořechů. Dáme do pytlíku a na mastný papír děláme malé pusinky, které v troubě pomalu pečeme – sušíme. Slepujeme máslovým krémem na linecká kolečka, postříkáme […]
  • Nejlevnější outfit :-)Nejlevnější outfit 🙂 Skvělý outfit do 500 Kč! Proč utrácet více? 🙂 Máme přece šikovné ruce! 🙂 Zdroj: www.potvor.cz   Můj nákup: Pánské rifle-nadměrná velikost 48, ZLEVNĚNO na 139 Kč v Kiku Dámské pruhované tričko, […]
  • Jablečný koláčJablečný koláč Suroviny: 500 g jablek, 4 lžíce rumu, 125 g ořechů, 250 g másla, 1 vanilkový cukr, 250 g moučkového cukru, 4 vejce, 200 g polohrubé moky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce skořice, tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání […]
  • Štědrovečerní salátŠtědrovečerní salát Suroviny: 2 ks kiwi, 1 plechovka ananasu, 300 g hroznového vína, 1 ks červeného grepu, 1 dcl vaječného likéru, 1 zakysaná smetana, 50 g hořké čokolády, 1 ks šlehačky ve spreji Postup: Ananas necháme okapat z nálevu, kiwi oloupeme […]
  • Houbová zelňačkaHoubová zelňačka Suroviny: 1 sklenice kysaného zelí, asi 1 l vody, hrst sušených hub, 2 větší brambory, 1 až 2 klobásy (čabajka je nejlepší), 1 smetana, 2 lžíce hladké mouky (nebo jíšky), sůl, kmín, paprika dle potřeby Postup: Zelí a nakrájenou […]
  • Vánoční jáhlové kuličkyVánoční jáhlové kuličky Suroviny: 200 g biojáhel, 3/4 l jablečného moštu, špetka soli, 100 g rozinek, 100 g oloupaných a a opražených mandlí, 250 g strouhaného kokosu, 10 lžic javorového sirupu. Postup: Jáhly uvařte se špetkou soli a moštem doměkka. Můžete […]
 

Napsat komentář

MojeGalanterka