výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Losos se šupinami

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

20.11.2019 Publikoval(a) (792)
Rubrika: Vánoční recepty

Suroviny:

2 velké filety z lososa, sůl, pepř, 2 lžíce citrónové šťávy, tuk na vymazání plechu, 150 g čerstvého sýra, 150 g zakysané smetany, nakládané okurky, 1 červená paprika, citron, kopr

Postup:

Lososa osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Z jednoho filetu odřízneme malý trojúhelník a odložíme si ho. Lososa (filety i odříznutý trojúhelník) pečeme na vymaštěném plechu 20 minut při 200 oC po dobu asi 10 minut. Na talíři z filet vytvarujeme tělo ryby a trojúhelník přiložíme jako ocas. Smícháme sýr se smetanou. Polovinou smetany potřeme tělo ryby. Kyselou okurku nastrouháme na tenké plátky a šupinovitě rozložíme na rybu tak, aby vytvořilo na těle šupinky. Z nudliček papriky vytvoříme oči, tlamu a žábry. Rybu podáváme s druhou polovinou smetany k bramborovému salátu.

Autor: Andrea Bátovská

Přečtěte si také:

  • Dekorování papíruDekorování papíru V naší knize získáte mnoho námětů pro zdobení papíru klasickými grafickými technikami. Úvodem se dozvíte o historii výroby, druzích a zásadách práce s papírem. Na inspirativních projektech, jejichž výsledkem je vždy zajímavý a krásný […]
  • Háčkování – dlouhý sloupek (DS)Háčkování – dlouhý sloupek (DS) http://www.youtube.com/watch?v=ndT1nfMA4Fg
  • Myslivecké knoflíkyMyslivecké knoflíky Suroviny: Těsto: 300 g hladké mouky 30 g moučkového cukru 140 g tuku 2 žloutky Náplň: 3 bílky 200 g nastrouhaných ořechů 200 g moučkového cukru Ušleháme tuhý sníh do kterého lehce vmícháme nastrouhané ořechy a cukr. Postup: Těsto […]
  • Lahodný hruškový koláč s mascarponeLahodný hruškový koláč s mascarpone 1 kus Phantogram When I'm Small Ovoce a mascarpone si na talíři opravdu rozumí. Ať už použijete hrušky, jablka nebo broskve – vždycky je výsledek ohromující. Tenhle dezert se hodí ke všem významným chvilkám a obzvláště ženy a dívky […]
  • VánočkaVánočka Máte rádi vánočku? Chcete vědět něco z její historie? Tak neváhejte a čtěte dál. Vánočka je tradiční druh sladkého pečiva, který je na Vánoce velice oblíbený. Má několik názvů: pletenice, pletanka, štrucla, ceplík aj. První zpráva o […]
  • Sušené třešněSušené třešně Začátek prázdnin je ve znamení dozrávání třešní. Využijte tyto velice zdravé a výtečné plody vaší zahrádky. Třešně sušíme buď celé a nebo vypeckované. Neodpeckované plody spaříme ponořením do horké vody na 15 až 30 vteřin. Třešně necháme […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka