výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Margot řezy s želatinou

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

20.01.2020 Publikoval(a) (643)
Rubrika: Moučníky a dezerty

Suroviny:

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 smetana ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, ½ hrnku oleje, dle potřeby mléka, ale asi necelý hrnek, 1 čokoláda margot- ta větší, tuk a mouka na vymazání a vysypání plechu.

Postup:

Prosátou moku s práškem do pečiva smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, smetanou, mlékem a olejem. Přidáme nastrouhanou čokoládu Margot a promícháme. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Upečeme v mírně vyhřáté troubě.

Krém:

2 tvarohy, vanilkový puding, cukr, trochu rumu.

Želé:

2 pudingy, vitacit, sirup nebo šťáva z ovoce, cukr dle potřeby, voda.

Pokud máme vanilkový puding, použijeme citronový vitacit a citronový sirup. Pokude chceme červenou polevu, použijeme malinový nebo jahodový puding, kompotované jahody se šťávou a jahodový vitacit. Mohou být různé kombinace. Záleží, na co máme zrovna chuť a co máme doma.

Upečené těsto necháme vychladnout, potřeme tvarohovým krémem. Nakonec polijeme ne příliš teplým želé. Nesmí být horké, ani příliš vychladlé, protože by na řezech špatně ztuhlo.

Příprava želé:

Do hrnce dáme ovocnou šťávu nebo sirup s vodou. Rozmícháme v tom vitacit a pudingy. Dle chuti přisladíme. Vaříme na mírném ohni, dokud rosol nezačne houstnout. Necháme vychladnout a polijeme tím připravené těsto.

 

Přečtěte si také:

  • Valentýn bez růžových plyšákůValentýn bez růžových plyšáků Valentýn je hezký svátek a je milé, když si při této příležitosti lidé vyjádří svou lásku a darují si navzájem nějakou pozornost. Když dostanete k Valentýnovi růžového plyšáka poprvé, budete to brát jako milou pozornost, když už máte, ale […]
  • Ředkvičky v naší kuchyniŘedkvičky v naší kuchyni Ředkvičky patří mezi velice oblíbenou jarní zeleninu. Na pultech obchodů je nacházíme v těchto jarních měsících. Pěstují se různé odrůdy od kulatých, až po protáhlé tvary. Mají sladkou a přitom mírně štiplavou chuť, kterou způsobuje […]
  • Nová překvapení z kindervajíčekNová překvapení z kindervajíček Překvapení bude určitě velké: vajíčka z umělé hmoty, která se skrývají v čokoládových kindervajíčcích dozdobíte barvami, papírem i dalšími materiály a vyrobíte si z nich veselé figurky, třeba piráty, ovčáka nebo strašidla a různé barevné […]
  • Podložka pod hrneček nebo skleničkuPodložka pod hrneček nebo skleničku Potřebujeme: háček, nůžky, bavlněnou přízi (Camilla, Catania, Nela, Limone) Postup: Do stahovacího kroužku uháčkujeme 6 krátkých sloupků (KS). Do každého KS z předchozí řady uháčkujeme 2 KS (rozdvojíme).. Celkem teď máme 12 […]
  • Plněné ořechyPlněné ořechy Suroviny: Těsto: 250 g másla 130 g moučkového cukru 250 g hladké mouky 60 g mletých ořechů 60 g strouhanky Náplň: 160 g cukru 160 g mletých ořechů 1 žloutek 3 lžíce rumu máslo čokoládová poleva Postup: Všechny suroviny na těsto […]
  • Třípatrová kytičkaTřípatrová kytička Potřebujeme: háček číslo 2,5; přízi Camilla; nůžky Postup: 5 řetízkových ok spojíme do kruhu. 2 řo + 15DS. 3 řo, 2x nahozeny dlouhý sloupek píchneme do následujícího očka - celkem 3x do jednoho oka a to stejné do druhého […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka