výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Margot řezy s želatinou

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

20.01.2020 Publikoval(a) (640)
Rubrika: Moučníky a dezerty

Suroviny:

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 smetana ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, ½ hrnku oleje, dle potřeby mléka, ale asi necelý hrnek, 1 čokoláda margot- ta větší, tuk a mouka na vymazání a vysypání plechu.

Postup:

Prosátou moku s práškem do pečiva smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, smetanou, mlékem a olejem. Přidáme nastrouhanou čokoládu Margot a promícháme. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Upečeme v mírně vyhřáté troubě.

Krém:

2 tvarohy, vanilkový puding, cukr, trochu rumu.

Želé:

2 pudingy, vitacit, sirup nebo šťáva z ovoce, cukr dle potřeby, voda.

Pokud máme vanilkový puding, použijeme citronový vitacit a citronový sirup. Pokude chceme červenou polevu, použijeme malinový nebo jahodový puding, kompotované jahody se šťávou a jahodový vitacit. Mohou být různé kombinace. Záleží, na co máme zrovna chuť a co máme doma.

Upečené těsto necháme vychladnout, potřeme tvarohovým krémem. Nakonec polijeme ne příliš teplým želé. Nesmí být horké, ani příliš vychladlé, protože by na řezech špatně ztuhlo.

Příprava želé:

Do hrnce dáme ovocnou šťávu nebo sirup s vodou. Rozmícháme v tom vitacit a pudingy. Dle chuti přisladíme. Vaříme na mírném ohni, dokud rosol nezačne houstnout. Necháme vychladnout a polijeme tím připravené těsto.

 

Přečtěte si také:

  • Tvarohový závin s jablkyTvarohový závin s jablky Suroviny: 25 dkg hery, 25 dkg tučného tvarohu, 25 dkg polohr. mouky, špetka soli. Postup: Z uvedených surovin uděláme těsto, rozválíme, posypeme strouhanými jablky se skořicí a přehneme. Pečeme v dobře vyhřáté troubě.
  • Jak být krásná? Atraktivní Vám poradíJak být krásná? Atraktivní Vám poradí Ráda byste se oblékala podle posledních trendů? Nevíte si rady s líčením a zajímají Vás novinky v péči o vlasy? Pak navštivte www.Atraktivni.cz. Jak být krásná Jak být krásná patří mezi stěžejní otázky každé moderní ženy. Dokonalý […]
  • Česká máma 2012Česká máma 2012 Česká máma je anketa, ve které hlasují rodiče o nejoblíbenější značky a prodejce zboží pro kojence, batolata a předškoláky (0-6 let). Zvolte i Vy v každé kategorii značku, kterou považujete za nejoblíbenější a hrajte o 3000 Kč a další […]
  • Francouzský salát z ředkvičekFrancouzský salát z ředkviček Suroviny: 1 ks hlávka listového salátu, 1 dkg soli, 1 ks hořčice plnotučná, 1 dl olivového oleje 6 ks topinek, 12 ks ředkviček, 2 stroužky česneku Postup: - do misky si dáme 1 lžíci hořčice, trochu oleje a špetku soli, vše rozmícháme […]
  • Nové vánoční nápadyNové vánoční nápady Zpříjemněte si období adventu a vánočních svátků originálními dekoracemi a dárky z vlastní dílny. Vyzkoušejte si nejrůznější techniky od malování na sklo přes drátování a mozaiku až po odlévání svíček a podle názorných fotografických […]
  • Těstoviny s drůbežím masem, nivou a brokolicíTěstoviny s drůbežím masem, nivou a brokolicí Suroviny: 500 g kuřecích prsou, 1 cibule, 3 papriky, 500 g těstovin – vřetena, ½ brokolice, 250 ml smetany, 100 g nivy, 2 lžíce olivového oleje, cherry rajčátka na ozdobení Postup: Na olivovém oleji si usmažíme cibuli, přidáme na kostky […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka