výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Marinované zelí

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

12.10.2013 Publikoval(a) (874)
Rubrika: Ovoce | zelenina, Zavařujeme

Suroviny: 10 kg zelí, 3 l vody, 1 1/4 l octa, 20 dkg soli, 50 ks umělého sladidla, pyrosiřičitan draselný, 8 velkých cibulí.

Postup:

Zelí zbavíme vrchních listů, nastrouhané. Vodu, sůl, sladidlo svaříme, necháme vychladnout. Přidáme ocet a 2 kávové lžičky pyrosiřičitanu draselného. Nakrájíme cibuli, smícháme se zelím a zalijeme nálevem. Necháme 24 h stát. Natlačíme do sklenic, dáme do chladu.

Přečtěte si také:

  • Salát z kuskusu s kozím sýrem a brusinkamiSalát z kuskusu s kozím sýrem a brusinkami 4 porce 0,5 kg uvařeného celozrnného kuskusu (poměr 1 díl kuskusu na 1,5 dílu vody) 50 g sušených biobrusinek (můžete dát i75 g– tedy 1 sáček) 100–150 g na kostičky nakrájeného kozího sýra 50 g vlašských ořechů nebo pinií, na sucho […]
  • Silonový pavoukSilonový pavouk Pavouček přináší štěstí, ale ne vždy je vítaným hostem. Tenhle pavučiny v rohu pokoje nenadělá. Co budeme potřebovat: staré silonové punčocháče, polovina plastového Kinder vajíčka, nit, odstřižky bužírek, lepidlo, bílá tempera, odřezek […]
  • Kouzelné Vánoce v BambuliKouzelné Vánoce v Bambuli Chcete prožívat neopakovatelnou vánoční atmosféru a pozorovat ty rozzářené pohledy vašich dětí? Jak a kde vybrat nejhezčí hračku? Inspirujte se v prodejnách hraček Bambule, které připravily Vánoční katalog plný krásných hraček za akční […]
  • Smažený losos na másleSmažený losos na másle Suroviny: 4 filety z lososa,150 g másla, sůl, hladká mouka Postup: Filety lososa opláchneme v studené vodě a důkladně osušíme. Osolíme a z obou stran obalíme hladkou moukou. V pánvi rozehřejeme máslo a lososa dozlatova osmažíme. Pokud […]
  • Quinoa salátQuinoa salát Suroviny: 100 g quinoy, 30 g cherry rajčat, kousek papriky, 100 g cibule, 20 g sušených rajčat, 1 lžíce oliv. Postup: Quinou vložíme do dvonásobného množství vroucí osolené vody se zeleninovým bujónem, promícháme a vaříme cca 12 […]
  • Vařím s láskou a Klub celiakie Brno v pořadu Sama doma Vařím s láskou a Klub celiakie Brno v pořadu Sama doma V pátek 30. 9. 2011 byli hosty pořadu Sama doma také Zuzana Kobíková za Vařím s láskou a Dalibor Ježorek, předseda Klubu celiakie Brno. Pokud jste pořad neviděli, máte možnost sledovat jej online zde, ovšem recept na vídeňský řízek bez […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka