výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Mrkvový salát s ananasem

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

01.11.2011 Publikoval(a) (528)
Rubrika: Recepty, Saláty

Suroviny: 200 g mrkve, 100 g ananasu v konzervě, trochu cukru, dle chuti, citron.

Postup: Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle, dáme do míse, přidáme konzervovaný ananas, přilejeme i trochu vody z ananasu. Dle chuti dáme trochu cukru, ochutíme citrónovou šťávou. Dáme vychladit do ledničky.

Přečtěte si také:

  • Štědrovečerní salátŠtědrovečerní salát Suroviny: 2 ks kiwi, 1 plechovka ananasu, 300 g hroznového vína, 1 ks červeného grepu, 1 dcl vaječného likéru, 1 zakysaná smetana, 50 g hořké čokolády, 1 ks šlehačky ve spreji Postup: Ananas necháme okapat z nálevu, kiwi oloupeme […]
  • Kuličky z lískových oříškůKuličky z lískových oříšků Suroviny: 25 dkg hl.mouky, 20 dkg másla, 1 žloutek, 5 dkg prášk.cukru. Postup:  Vše smícháme dohromady, až se těsto nelepí, děláme malé kuličky do kterých zabalíme oříšek. Pečeme 10-15 minut na 200 C. Teplé obalujeme v moučkovém cukru s […]
  • Třešňový koktejlTřešňový koktejl Suroviny: 3 cl třešňové šťávy, 7 cl smetany, 2 až 3 třešně, 2 až 3 kostky ledu Postup: Do šejkru vložíme led a necháme jej asi 30 sekund v šejkru, aby jej ochladil. Odlijeme vodu, která se vytvořila z ledu, přidáme šťávu a smetanu. Obsah […]
  • SupermámaSupermáma Tvořte a staňte se supermámou! Která maminka by nechtěla, aby na ni její děti pohlížely jako na supermámu, se kterou budou trávit svůj volný čas raději, než aby ho proseděly u počítače či před televizí? A pokud ze společných chvilek […]
  • Játrový gulášJátrový guláš Suroviny: 500 g vepřových jater, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce sladké papriky, 1 lžička majoránky, 1 lžička drceného kmínu, sůl, hladká mouka a voda na zahuštění, 3 stroužky česneku Postup: Na oleji zpěníme cibulku, […]
  • Karamelová polevaKaramelová poleva Karamelovou polevu snadno připravíte doma: Do rendlíku nasypte 250g pískového cukru a za stálého míchání ho zahřívejte na mírném plameni, dokud se nezačne tavit, vonět a lehce hnědnout. Pak do rendlíku postupně přilévejte horkou vodu a […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka