výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Návod: háčkovaná vánoční hvězda

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

hvezdaPotřebujeme: bavlněnou přízi, háček, nůžky, jehlu, ozdobnou (stříbrnou přízi), stužka, tavná pistole.

Postup: 

– 6 řo spojíme do kruhu.
– 3 řo (nahrazují první DS), 1 DS, 3 řo, /:3 DS, 3 řo:/ – toto opakujeme 4 krát, končíme DS (tímto se uzavře první skupinka dlouhých sloupků.
– 3 řo, 3 DS, 3 řo, /: 7 DS, 3 řo:/ – opakujeme 4 krát, končíme 3DS.
– 1 řo (nahrazuje první KS), do mezery s 3 řetízkových ok uháčkujeme 4 DS, 3 řo, 4 DS. Krátkým sloupkem upevníme k čtvrtému DS z předchozí řady. Opakujeme ještě 4 krát.

Obháčkujeme ozdobnou přízí (v mém případě stříbrnou) a přilepíme nebo přišijeme stříbrnou stužku.

Přečtěte si také:

  • Návod: háčkovaný obal na vajíčkoNávod: háčkovaný obal na vajíčko Potřebujeme: bavlněnou přízi, háček, nůžky, stužku Postup: Uháčkujeme 4 řetízková oka, která spojíme do kruhu. Do vzniklého kroužku háčkujeme 14 DS. V další řadě je rozdvojíme (celkem máme 28 DS). Do každého DS z předchozí řady […]
  • Italská zálivka s kysanou smetanouItalská zálivka s kysanou smetanou Suroviny: 110 ml majonézy, 110 ml kysané smetany, 2 lžíce mléka, 1 lžíce octa, 1 rozetřený stroužek česneku, ½ lžičky majoránky, trochu bazalky, můžete využít čerstvou pokud nemáte, tak sušenou. Dále 1 lžičku medu, trošku soli a černý […]
  • Velká japonská kuchařkaVelká japonská kuchařka První velká japonská kuchařka v České republice! Nechte se inspirovat oblíbenými recepty této asijské kuchyně. Pod vedením čtyř nejlepších japonských kuchařů, kteří působí v České republice, zvládnete přípravu sushi i japonských […]
  • KORÁLKIÁDA – korálkový rekord pro dobrou věc!KORÁLKIÁDA – korálkový rekord pro dobrou věc! „Pojďme společně navlékat korálky a vytvořit korálkový rekord - nejdelší navlečenou korálkovou řadu, kterou pak darujeme zdravotně postiženým na jejich kreativní tvoření!“ Tak to je obsah projektu KORÁLKIÁDA, který organizuje portál pro […]
  • MazanecMazanec Víte něco z historie o pečení mazance? Mazanec je u nás nejstarším velikonočním pečivem a byl původně bez cukru. Peče se ze stejného těsta jako vánočka. Pekl se vždy na Bílou sobotu spolu s beránky. Záleželo pro koho byl mazanec určen, […]
  • Háčkovaná soupravičkaHáčkovaná soupravička Háčkovaná soupravička pro praneteřinku, zhotovená ze zbytku bílé Miminy a malého zbytečku růžové Miminy. Vel. asi na 6 měsíců, malinké bačkůrky asi na 3 měsíce. Spotřeba asi 18 dkg. Už jsem ji v tom viděla oblečenou a sluší jí. […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka