Zabaione zapečené s ovocem 4 porce
Massive Attack
Teardrop
Zabaione je vynikající italský dezert, který se připravuje ze žloutků, vína a cukru. Opět se tu ukazuje, že i kombinace pouze tří surovin může skončit skvělým výsledkem. Existuje celá škála variací – s […]
Koprová omáčka Při zalévání zahrádky, jsem zavadila o kopr, jehož vůni jsem neodolala a musela uvařit rychlou koprovou omáčku.
Suroviny: 3/4 l mléka, hladká mouka, olej (máslo), sůl, trochu cukru, ocet (citrón), kopr
Postup: Polovinu mléka […]
Vánoční hrátky pro šikuly Knížka pro všechny od 7 do 107 let přináší řadu návodů na skvělé výrobky, které jsou vyzkoušené i v praxi. Tentokrát všichni šikulové slaví Vánoce
a přinesou vám originální náměty na vánoční dárky pro kamarády i rodiče a také spoustu […]
Návod na háčkovanou podložku pod hrneček ve tvaru vánoční ozdoby Potřebujeme: bavlněnou přízi, háček, nůžky, jehlu
Postup:
Uháčkujeme 6 řetízkových ok do magického kroužku.
Do vzniklého kruhu háčkujeme 24 dlouhých sloupků.
Rozdvojíme každý 2. sloupek.
Rozdvoj. každý 3. sloupek.
Rozdvoj. každý 4. […]
Vánoční hvězda – symbol vánoc Říká Vám něco název Poincézie – pryšec nádherný, Kristova koruna, Květ svaté noci. Ano, řeč je o květině – vánoční hvězdě. Klasický symbol Vánoc.
Historie
Pochází z Mexika, kde dorůstá rozměrů malého stromu. Ve 20. letech 19. století […]
Plněné ořechy Suroviny:
Těsto:
250 g másla
130 g moučkového cukru
250 g hladké mouky
60 g mletých ořechů
60 g strouhanky
Náplň:
160 g cukru
160 g mletých ořechů
1 žloutek
3 lžíce rumu
máslo
čokoládová poleva
Postup:
Všechny suroviny na těsto […]