výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Návod na háčkovanou aplikaci zmrzliny

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

zmrzlinyPotřebujeme: přízi, háček, nůžky, jehlu

Postup:

Kopeček:
Uháčkujeme 14 DS do magického kroužku (stahovacího očka). Spojíme pevným okem.

Obloučky: 3 KS, která pevným připevníme do dalšího očka – opakujeme celkem 4x.

Kornoutek:
8 řetízkových ok, do druhého očka od háčku začneme háčkovat KS až do konce řady, otočíme, opět jedno oko vynecháme a háčkujeme do konce….takto opakujeme, dokud nemáme vytvořenou špičku. Ukončíme pevným okem, přízi ustřihneme, nitky zapošijeme.

Přišijeme kopeček zmrzliny na kornoutek a máme hotovo. Můžeme použít jako aplikaci nebo třeba přilepit na sponku, gumičku.

Přečtěte si také:

  • Zabaione zapečené s ovocemZabaione zapečené s ovocem 4 porce Massive Attack Teardrop Zabaione je vynikající italský dezert, který se připravuje ze žloutků, vína a cukru. Opět se tu ukazuje, že i kombinace pouze tří surovin může skončit skvělým výsledkem. Existuje celá škála variací – s […]
  • Cukrová polevaCukrová poleva Cukrovou polevu si můžete připravit z 250g moučkového cukru prosetého sítem, 2 lžic citronové šťávy a 2-3 lžic vřelé vody. Všechno šlehejte tyčovým mixérem tak dlouho, až směs zbělá a zhoustne. Můžete ji také utřít vařečkou v misce, ale […]
  • Háčkování s radostí 9Háčkování s radostí 9 Schematické značení háčkovaných prvků Také budete potřebovat znát schematické označení háčkovaných prvků. Zde předkládám některé z nich. Postupně je budeme u složitějších vzorů doplňovat.
  • Kde se berou všechny ty sympatické krásky?Kde se berou všechny ty sympatické krásky? ... v časopisech, v magazínech, v reklamách. Plno nádherných tváří, ale jak je to ve skutečnosti? Podívejte se co umí s fotkami například profesionální grafický software Adobe […]
  • Kotlety pečené na hlávkovém zelí a mrkviKotlety pečené na hlávkovém zelí a mrkvi Suroviny: 6 plátků vepřové kotlety ½ hlávky zelí (nakrájeného na větší kousky) 400 g mrkve (nakrájené na větší kolečka) 2 cibule, česnek sůl, pepř syrové, umyté brambory i se slupkou Postup: Na dno vyššího plechu na pečení dáme […]
  • Zapečené brambory s vepřovým masem a králičími játryZapečené brambory s vepřovým masem a králičími játry Suroviny: 800 g brambor, 500 g vepřového masa, 1 ks králičích jater, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička sladké papriky, sůl dle chuti, hrst listového špenátu, 200 ml smetany ke šlehání, 2 plátky másla, drcený kmín. Postup: […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka