výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Návod na háčkovanou čepičku – kočička

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

07.10.2013 Publikoval(a) (5 395)
Rubrika: Čepice a čelenky, Háčkování - návody, Návody

kočkaUháčkujeme obyčejnou čepičku z dlouhých sloupků . Například v návodu tady: https://www.vytvory.cz/?p=825.

Oko (2x):

18 DS do magického oka, uzavřeme pevným okem.
V další kruhové řadě háčkujeme: 2  KS, 2 KS do jednoho, 2 KS, 2 KS do jednoho, 2 KS, 2 PDS do jednoho, DS, 2x nahozený DS, DS, 2 PDS do jednoho,  2 KS, 2 KS do jednoho, 2 KS .

Vnitřek očička (2x):

6 řetízkových ok spojíme do kroužku.
Do vzniklého kruhu háčkujeme 18 PDS.

Nos:

7 řetízkových ok + 1 řo na otočení.
Háčkujeme tam a zpět, v každé řadě jedno oko vynecháme (to první).

Ucho (4x):

10 řo + 2 řo na otočení.
Háčkujeme PDS (10).
2 ŘO,  1 vynechat, 3 PDS, 2 sháčkovat, 2 PDS, 2 sháčkovat.
2 ŘO, 1 vynechat, 2 PDS, 2x po sobě sháčkovat.
2 ŘO, 1 vynechat, 2 sháčkovat.

Takto uháčkujeme 4 uši, a vždy dvě uši k sobě přiložíme a obháčkujeme jinou barvou.

Přečtěte si také:

  • KREATIV JARO 2019: ohlédnutíKREATIV JARO 2019: ohlédnutí Uplynulý víkend patřila Ostrava všem kreativním osůbkám. Krásné jarní počasí doslova lákalo k výletu a výstava KREATIV JARO byla nabitá inspiracemi pro všechny věkové kategorie. V čem je jiná než zimní etapa? Za mne: plná barev a […]
  • Kynuté knedlíky s jahodamiKynuté knedlíky s jahodami Suroviny: 500 g polohrubé mouky, 150 ml vlažné vody, ½ kostky kvasnic, špetku soli, 1 vejce, čerstvé jahody, máslo, mák, moučkový cukr Postup: Do vlažné vody rozdrobíme kvasnice, necháme vzejít kvásek. Do míse nasypeme polohrubou […]
  • Bílé fazole s kuřecím masem a zeleninouBílé fazole s kuřecím masem a zeleninou Suroviny: 200 g bílých fazolí, 2 zelené papriky, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 2 rajské protlaky, 2 rajčata, 3 stroužky česneku, lístky bazalky a majoránky, 4 lžíce kuskusu, 400 g kuřecích prsou, sůl. Postup: Den předem si namočíme […]
  • Bezinkový ocetBezinkový ocet Suroviny: 400 - 600 g čerstvého květu černého bezu, 1 l octa Postup: Květy naskládáme až po okraj sklenice a zalijeme octem. Necháme přibližně týden luhovat na teplém místě. Po týdnu obsah láhve přecedíme přes plátno a přelijeme […]
  • Nutela ze švestekNutela ze švestek Suroviny: 2000 g vypeckovaných švestek, 300 g cukru krystalu, 2 vanilkové cukry, 3 lžíce kakaa, 2 vanilkové pudingové prášky, 1 lžička kyseliny citrónové. Postup: Švestky omyjeme, vypeckujeme, dáme do hrnce a povaříme. Necháme […]
  • Velikonoční beránekVelikonoční beránek Na Velikonoce je zvykem péct velikonočního beránka. Receptů na beránka existuje velmi mnoho a tady je jeden jednoduchý a ověřený recept. Suroviny: 300 g polohrubé mouky 200 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 120 g másla 4 vejce 200 ml […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka