výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Návod na háčkovanou kytičku plněnou levandulí

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

kvetPotřebujeme: jakoukoliv přízi (zbytečků mám vždycky dost),  háček, nůžky, levandule, PES kuličky (na vycpání)

Postup: 

Střed kytičky – uháčkujeme 2x :

6 KS do stahovacího kroužku (magické oko).

Do každého KS předchozí řady uháčkujeme 2 KS (12 KS celkem).

Do každého druhého KS uháčkujeme 2 KS (18 KS).

Do každého třetího KS uháčkujeme 2 KS (24 KS).

Do každého čtvrtého KS uháčkujeme 2 KS (30 KS).

Středy si nachystáme tak, že máme ruby u sebe. Obháčkujeme (barvou, kterou chceme mít okvětní lístky) – do každého KS jeden KS.

Nezapomeneme včas vycpat a přidat trochu levandule!!!

Okvětní lístky:

Pět dlouhých sloupků, přeskočíme 1 oko, připevníme ke středu pevným okem, opět vynecháme 1 řo a do dalšího háčkujeme 5 DS…takto pořád dokola, až do konce kytičky – celkem máme 7 okvětních lístků.

V tomto okamžiku jsem já ještě přidala 24 řetízkových ok, která jsem připevnila ke kytičce pevným okem. Vytvořilo se mi tímto poutko na pověšení.

Přízi ustřihneme, začistíme. Kytičku můžeme dle své libosti ozdobit.

Přečtěte si také:

  • Krkovice v mrkvovo – paprikové peřinceKrkovice v mrkvovo – paprikové peřince Suroviny: 500 g vepřové krkovice, 2 velké mrkve, 1 červená paprika, 3 stroužky česneku, sůl, grilovací koření dle chuti,  1 lžička sladké papriky, 1 lžička drceného kmínu, alobal. Postup: Krkovici nakrájíme na plátky, mírně […]
  • Velká japonská kuchařkaVelká japonská kuchařka První velká japonská kuchařka v České republice! Nechte se inspirovat oblíbenými recepty této asijské kuchyně. Pod vedením čtyř nejlepších japonských kuchařů, kteří působí v České republice, zvládnete přípravu sushi i japonských […]
  • Maliny v našem jídelníčkuMaliny v našem jídelníčku Maliny vám určitě připomínají dětství, prázdniny u babičky, která vám dala na pití malinovou štávu. Ta radost v očích, když vaše děti teď konzumují maliny a jsou u toho krásně umazané, ta je nezapomenutelná. Přijde vám škoda z tak […]
  • Čočková polévka s kuskusemČočková polévka s kuskusem Suroviny: 100 g čočky, 1 mrkev, kousek petržele, pórku, 2 lžíce kuskusu, 3 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1 lžička drceného kmínu, sůl, podravka bez glutamátu, 1 lžíce octa Postup: Čočku si namočíme přes noc do vody, ráno scedíme, […]
  • Fialová šálaFialová šála Fialkovo růžová šála. Dlouhá cca 230cm (měřeno bez třásní).
  • Nezapomenutelné filé Nezapomenutelné filé Suroviny: 500g rybího filé, 100g Olomouckých tvarůžků, strouhanka, 1 vejce, hladká mouka, sůl, pepř, česnek. Postup: Tvarůžky nastrouháme a promícháme se strouhankou (pokud se nám vytvoří chuchvalce, promneme je v dlaních - asi jako […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka