výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Návod na háčkovanou podložku pod hrneček (skleničku) – kytička

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

hackovany podsalek modryPotřebujeme: bavlněnou přízi, háček odpovídající velikosti, nůžky a trochu trpělivosti 🙂

Postup:

Každou řadu ukončíme pevným okem, pokud nechceme aby byl vidět šev, je dobré si označit šňůrkou jiné barvy začátek řady a nebo dobře počítat.

  • Uháčkujeme 4 řetízková oka, která spojíme do kruhu.
  • Do vzniklého kroužku háčkujeme 8 krátkých sloupků (KS).
  • Rozdvojíme (16 KS).
  • Háčkujeme 2 KS do každého druhého KS předchozí řady (24 KS).
  • Háčkujeme 2 KS do každého třetího KS (32 KS).
  • Háčkujeme 2 KS do každého čtvrtého KS (40 KS .)

Tímto máme hotový střed kytičky a pokračujeme v háčkování okvětních lístků.

  • Uháčkujeme jedno řetízkové oko a 6 krátkých sloupků, potom pokračujeme zpět ke středu kytičky po vzniklém řetízku. Uděláme 5 krátkých sloupků. Končíme krátkým sloupkem do středu kytičky – druhé oko předchozí řady.
  • Tři krátké sloupky a opět tvoříme “paprsek” – okvětní lístek.
  • Takto pokračujeme až do konce.
  • Celkem máme vytvořeno 10 okvětních lístků (paprsků).

Dokončení okvětních lístků:

  • Řetízkové oko a nahodíme na dlouhý sloupek (DS), píchneme do prvního očka z prvního paprsku.
  • Takto obháčkujeme celý paprsek, na vrcholu uděláme 3 DS.
  • Pevným okem upevníme ke středu, uděláme jeden KS a opět dlouhý sloupek píchnutý do dalšího paprsku.
  • Takto pokračujeme až do konce.

Ukončíme, začistíme a máme hotovo 🙂

Přečtěte si také:

  • Velikonoční beránekVelikonoční beránek Na Velikonoce je zvykem péct velikonočního beránka. Receptů na beránka existuje velmi mnoho a tady je jeden jednoduchý a ověřený recept. Suroviny: 300 g polohrubé mouky 200 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 120 g másla 4 vejce 200 ml […]
  • Drobenkový koláč s rybízemDrobenkový koláč s rybízem Suroviny: 1 a ½ hrnku hladké mouky, můžeme použít špaldovou, 4 lžíce třtinového cukru, 1 vejce, 4 lžíce mléka, 100 g másla, ovoce – černý rybíz, tuk a mouka na vymazání a vysypání dortové formy. Drobenka: 2 lžíce polohrubé mouky, 2 […]
  • Likér pro dámyLikér pro dámy Suroviny: 0,5 l rumu, 3 hvězdičky badyánu, 1 vaniliový cukr, půl citrónu, půl pomeranče Postup: Do vhodné nádoby nalijeme rum, vsypeme vanilkový cukr, přidáme půlku dobře omytého citrónu včetně kůry nakrájeného na plátky a půlku […]
  • Prýmkování – Výroba textilních šperkůPrýmkování – Výroba textilních šperků Prýmkování - úplně nová technika výroby originálních textilních šperků! Stačí trocha šikovnosti a brzy obohatíte svou šperkovnici o více než dvě desítky nových originálních přírůstků v podobě náušnic, náramků, čelenek, prstenů, […]
  • Vyrobte si s dětmi vánoční tričkoVyrobte si s dětmi vánoční tričko   Výroba vlastních triček je u nás docela častou a velmi oblíbenou aktivitou.   Tudíž, když jsem našla tento nápad, hned jsem ho Elle ukázala.     Byla nadšená a chtěla si ho […]
  • Pangasius v těstíčkuPangasius v těstíčku Suroviny: 500 g filetů z pangasia, sůl, pepř, limetka nebo citron, Těstíčko: 150 g hladké mouky, 150 ml piva, 1/4 prášku do pečiva, 1 vejce, bylinky, koření Olej na smažení.   Postup: Filety pokapeme šťávou z limetky, osolíme a […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka