výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Ostrá pomazánka s nivou

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

10.10.2012 Publikoval(a) (594)
Rubrika: Pomazánky

Suroviny:

200 g nivy,1 lučina, 3 vejce, 100 g másla, 100 ml zakysané smetany,
několik nakládaných chilli papriček, špetka soli

Postup:Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Nivu rovněž jemně nastrouháme.
Změklé máslo utřeme do pěny, vmícháme lučinu, nastrouhanou nivu a vejce. Přidáme zakysanou smetanu a vše ušleháme na hladký krém.
Podle chuti přisolíme a vmícháme několik nadrobno posekaných chilli papriček.
Mažeme na krajíčky chleba nebo plátky čerstvého pečiva.
Ozdobíme kroužky syrové cibule, paprikou, okurkou, rajčetem apod.

Přečtěte si také:

  • Vařím s láskou a Klub celiakie Brno v pořadu Sama doma Vařím s láskou a Klub celiakie Brno v pořadu Sama doma V pátek 30. 9. 2011 byli hosty pořadu Sama doma také Zuzana Kobíková za Vařím s láskou a Dalibor Ježorek, předseda Klubu celiakie Brno. Pokud jste pořad neviděli, máte možnost sledovat jej online zde, ovšem recept na vídeňský řízek bez […]
  • Čalamáda z červené řepyČalamáda z červené řepy Suroviny: 2,5 kg uvařené červené řepy, 1 kg zelí, 1 kg paprik nakrájených na proužky, 500 g cibule nakrájené na půlměsíčky. Postup: Vše smícháme v míse s ½ l oleje, ½ l octa, 250 g cukru, 1 sáček Deka. Necháme do druhého dne odležet a […]
  • Králík na česnekuKrálík na česneku Suroviny: Budeme potřebovat: jednoho králíka (nebo králičí zadek), sůl, kmín, jedna malá cibulka, 50 g másla, 50 g slaniny, 3 celé pepře, 3 stroužky česneku, plnotučná hořčice. Postup: Odblaněné maso opláchneme, osušíme, proložíme na […]
  • Háčkovaná aplikace – sovičkaHáčkovaná aplikace – sovička Potřebujeme: jakoukoliv přízi (já použila bavlnu - camilla, catania, limone, nela), háček požadované velikosti, nůžky, jehla. Postup: 15 DS do stahovacího očka (magický kroužek). Do každého DS z předchozí řady uháčkujeme 2 DS - […]
  • Vánoční kořeníVánoční koření Vánoce jsou především o různých vůní a to vůních koření. Vánoční cukroví tvoří především specifické koření a to: skořice, hřebíček, vanilka, zázvor, badyán a anýz. Určitě byste vyjmenovaly mnoho dalších koření, ale tyto jsou opravdu […]
  • VAŘÍM S LÁSKOU jáhly v pořadu SAMA DOMA VAŘÍM S LÁSKOU jáhly v pořadu SAMA DOMA Online hostem pořadu SAMA DOMA byla 11.3. autorka kuchařské knihy Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec, Zuzana Kobíková. Představila zde jáhly a dva recepty: Jáhly s restovanými žampióny a pažitkou a sladkou jáhlovou kaši s medem, […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka