výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty
Suroviny:
Dětské piškoty, 2 jablíčka, skořice, voda, tvaroh, popř. Lipánek, pribiňáček, tvaroháček, domácí meruňkovou marmeládu, banán, cereálie, třtinový cukr.
Postup:
Oloupeme si a nakrájíme jablíčka, dáme do hrnce, přidáme špetku skořice, trochu vody a podusíme. Dáma vychladit. Do pohárů na dno dáme trochu domácí meruňkové marmelády, na to dáme vrstvu tvarohového krému ( tvaroh umícháme s banánem, můžeme mírně přisladit třtinovým cukrem ) nebo tuto tvarohovou směs můžeme nahradit lipánkem, pribiňáčkem. Na to dáme směs z jablíček, zase piškoty. Nakonec dáme trochu tvarohového krému, ozdobíme piškoty, sezónním ovocem a můžeme podávat. Určitě si vaše děti pochutnají.
Místo piškotů můžeme dát různé cereálie- cini- minis atd. Záleží také, pro jak staré dítko poháry připravujeme. Jednotlivé ingredience můžeme pozměnit.Také sezónní ovoce lze zvolit podle toho, co děti mají rády.
Přečtěte si také:
Tekuté třešně Suroviny:
20 g třešní, 400 ml šťávy z černého rybízu, 2 tlustší plátky citrónu, kostky ledu
Postup:
Třešně odstopkujeme, odpeckujeme a vložíme do nádoby mixéru. Přilijeme vychlazenou šťávou a přidáme na kolečka nakrájeného citrónu. Směs […]
Soutěžní foto: motýlková soupravička
Motýlkovou soupravičku čepičky a šatiček nám poslala Jana K.
Pangasius v bramboráku Suroviny:
600 g filetů z pangasia
koření na ryby
olej
sůl
těsto:
2 lžíce hladké mouky
4 stroužky česneku
600 g brambor
drcený kmín,
majoránka, 2 vejce
sůl
Postup:
Filety rozdělíme na čtyři porce, vetřeme do nich sůl s kořenící směsí a […]
Slunečnicový chléb z domácí pekárny Suroviny:
375 ml vody, 30 g másla, 525 g hladké mouky, 1/2 kávové lžičky cukru, 2 kávové lžičky soli, 50 g slunečnicových semínek, 1 lžička sušeného droždí
Postup
Suroviny vložit do pekárny v uvedeném pořadí tak, aby se kvasnice […]
Podložka pod hrneček nebo skleničku
Potřebujeme: háček, nůžky, bavlněnou přízi (Camilla, Catania, Nela, Limone)
Postup:
Do stahovacího kroužku uháčkujeme 6 krátkých sloupků (KS).
Do každého KS z předchozí řady uháčkujeme 2 KS (rozdvojíme).. Celkem teď máme 12 […]
Třešňová bublanina Suroviny:
200 g másla (Hery)
200 g cukru krupice
200 g polohrubé mouky
4 žloutky
vanilkový cukr
citrónová kůra
ze 4 bílků sníh
500 g třešní (višní)
Postup:
Změklé máslo, žloutky a cukr dáme do šlehače a ušleháme do pěny. V jiné nádobě […]