výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Pangasius v bramboráku

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

19.10.2011 Publikoval(a) (538)
Rubrika: Ryby

Suroviny:

600 g filetů z pangasia
koření na ryby
olej
sůl

těsto:
2 lžíce hladké mouky
4 stroužky česneku
600 g brambor
drcený kmín,
majoránka, 2 vejce
sůl

Postup:

Filety rozdělíme na čtyři porce, vetřeme do nich sůl s kořenící směsí a necháme odležet. Mezitím oloupeme brambory, nastrouháme je na jemných slzičkách struhadla, přidáme vejce, utřený česnek, lžičku kmínu, lžičku rozemnuté majoránky a lžičku soli. Promícháme, podle chuti dosolíme a přimícháme mouku. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme trochu těsta a rozprostřeme je v tenké vrstvě po dně pánve. Do středu těsta položíme porci pangasia, okraje těsta přehrneme přes ně a prázdné místo vyplníme dalším těstem. Smažíme zvolna, aby se stačila usmažit i ryba uvnitř bramborákového těsta. Jakmile začnou okraje růžovět, opatrně obrátíme a smažíme i z druhé strany dozlatova. Jako přílohu podáváme nakládanou zeleninovou směs nebo zeleninový salát.

 

Přečtěte si také:

  • Losos s bylinkamiLosos s bylinkami Suroviny: 4 porce lososa, 1 šálek zakysané smetany, 2 lžíce másla, 1 malá cibule, 2 lžíce sekaného kopru, 1 lžička sekaného tymiánu, sůl, pepř. Postup: Smícháme smetanu, rozpuštěné máslo, nakrájenou cibuli, kopr, tymián, osolíme, […]
  • Pečená treska s bílou omáčkouPečená treska s bílou omáčkou Suroviny: 300-400g tresky (filé), olej na pečení, 1/4 l mléka, 1 lžíce krájené míchané zeleniny (čerstvé kořeninové nebo mražené), 20g másla, 25g mouky, 100g čerstvých žampiónů, 1 lžíce kyselé smetany, mletý býlí pepř, muškátový oříšek, […]
  • Buchta se zakysanou smetanouBuchta se zakysanou smetanou Suroviny: 5 žloutků, 250 g moučkového cukru, 1 dcl oleje, 1 dcl teplé vody, 250 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 5 bílků, kakao dle chuti Postup: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, teplou vodu, hladkou mouku s práškem do […]
  • Nezapomenutelné filé Nezapomenutelné filé Suroviny: 500g rybího filé, 100g Olomouckých tvarůžků, strouhanka, 1 vejce, hladká mouka, sůl, pepř, česnek. Postup: Tvarůžky nastrouháme a promícháme se strouhankou (pokud se nám vytvoří chuchvalce, promneme je v dlaních - asi jako […]
  • Maréna s česnekem na roštu Maréna s česnekem na roštu Suroviny: 4 větší porce marény, 2 stroužky česneku, citrónová šťáva, pepř, sůl, 2 lžíce oleje, zelená petrželka. Postup: Česnek utřeme se solí a smícháme s olejem, pepřem a šťávou z citrónu. Pomocí peroutky potřeme porce […]
  • Filé s hořčicíFilé s hořčicí Suroviny: 4 porce mraženého rybího filé (600g), 0,5 dl oleje, 30g másla, 50g mrkve, 50g celeru, 50g cibule, 50g hořčice, 30g hladké mouky, 2 dl jogurtu, sůl, pepř, citrónová šťáva, čerstvá petrželová nať. Postup: Na oleji s máslem […]
 

Napsat komentář