výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Pangasius v bramboráku

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

19.10.2011 Publikoval(a) (539)
Rubrika: Ryby

Suroviny:

600 g filetů z pangasia
koření na ryby
olej
sůl

těsto:
2 lžíce hladké mouky
4 stroužky česneku
600 g brambor
drcený kmín,
majoránka, 2 vejce
sůl

Postup:

Filety rozdělíme na čtyři porce, vetřeme do nich sůl s kořenící směsí a necháme odležet. Mezitím oloupeme brambory, nastrouháme je na jemných slzičkách struhadla, přidáme vejce, utřený česnek, lžičku kmínu, lžičku rozemnuté majoránky a lžičku soli. Promícháme, podle chuti dosolíme a přimícháme mouku. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme trochu těsta a rozprostřeme je v tenké vrstvě po dně pánve. Do středu těsta položíme porci pangasia, okraje těsta přehrneme přes ně a prázdné místo vyplníme dalším těstem. Smažíme zvolna, aby se stačila usmažit i ryba uvnitř bramborákového těsta. Jakmile začnou okraje růžovět, opatrně obrátíme a smažíme i z druhé strany dozlatova. Jako přílohu podáváme nakládanou zeleninovou směs nebo zeleninový salát.

 

Přečtěte si také:

  • Maréna s česnekem na roštu Maréna s česnekem na roštu Suroviny: 4 větší porce marény, 2 stroužky česneku, citrónová šťáva, pepř, sůl, 2 lžíce oleje, zelená petrželka. Postup: Česnek utřeme se solí a smícháme s olejem, pepřem a šťávou z citrónu. Pomocí peroutky potřeme porce […]
  • Jarní vydání časopisu ONA VÍJarní vydání časopisu ONA VÍ Už máte svou dávku jarní energie v podobě inspirace na tvoření? Že ne? Právě vyšlo jarní číslo časopisu Ona Ví a na webu vydavatelství běží soutěž o tři výtisky mé knihy Háčkujeme pro miminka. Začtete se nebo se nechte jen inspirovat […]
  • Háčkování s radostí 6Háčkování s radostí 6 2x nahozený dlouhý sloupek (2xnah.dl.sl.) Při háčkování 2xnah.dl.sl. Začneme tak, že dvakrát nahodíme (nabereme) přízi na háček. Poté vpíchneme háček do 6.řetízkového oka řetízkové řady, protáhneme přízi do předu. Teď máme na háčku 4 […]
  • Flanderský koláč s ovocemFlanderský koláč s ovocem Suroviny: 250 g krupicového cukru, 4 vejce, 100 g oleje, 300 g polohrubé mouky, drobenka- kousek másla, 3 lžíce polohrubé mouky, špetka skořice, 3 lžíce moučkového cukru. Máslo na vymazání a mouka na vysypání plechu, ovoce- meruňky, […]
  • Vánoční číslo časopisu ONA VÍVánoční číslo časopisu ONA VÍ Vánoční Ona ví přinese mnoho tipů na dekorace, ruční práce, vazby, recepty a nápady nejen pod stromeček. Pokud chcete být letos originální, určitě si vyberete. Červená, zelená – to je klasická barevná kombinace. Ať už ji použijete […]
  • Pečené brambory s bylinkamiPečené brambory s bylinkami Autor: Andrea Bátovská Suroviny: nové brambory, zelené bylinky dle libosti (petrželka, pažitka, bazalka), olivový olej, sůl, stroužek česneku (nebo 1/2 lžičky sušeného) Postup: Brambory umyjeme, nakrájíme i se slupkou […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka