výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty
Suroviny:
300 g hladké mouky, 100 g hrubé mouky, 1 celé vejce, 150 ml mléka, kostka kvasnic, 1 lžička cukru, 5 strouhaných vařených brambor, sůl.
Na posypání: moučkový cukr, špetka skořice, rozpuštěné máslo, povidla dle chuti, mletý mák.
Postup:
Z mléka, cukru, kvasnic si připravíme kvásek, přidáme mouku, vejce, strouhané brambory a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
Děláme malé vdolečky, upečeme ve vyhřáté troubě, hned spaříme horkou vodou, dáme na plech, hustě posypeme mletým mákem, moučkovým cukrem, skořicí, povidly a přelejeme rozpuštěným máslem.
Přečtěte si také:
Špagety s lučinou a bazalkou Suroviny: špagety, lučina, čerstvé listy bazalky, jedna cibule, tři stroužky česneku, olivový olej, cherry rajčátka, sůl.
Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Cibuli pokrájíme najemno a osmahneme na olivovém oleji. Když je cibule lehce […]
Jak uvázat kravatu? http://www.youtube.com/watch?v=Br_OXt0ggHs
Trdelníčky Suroviny:
Těsto: 1 kg polohrubé mouky, 150 g krystalového cukru, 1 kostka droždí, 150 ml vlažného mléka, 5 žloutků, špetka soli, 150 g rozpuštěného másla.
Na potření: 1 rozšlehané vejce
Na obalení: 150 g moučkového cukru, 200 g […]
Velikonoční vaření na hradě Bítov Ochutnávka specialit staročeské kuchyně na jarní téma
Státní hrad Bítov
So 7. dubna 2012 – Ne 8. dubna 2012
Bítov
Region Jihomoravský
Poznávání historie, staročeské gastronomie a Velikonoc. Že vás tato kombinace láká? Vyražte na hrad […]
Kuřecí nudličky ve smetanové omáčce Suroviny:
500 g kuřecích prsou, 1 smetana ke šlehání, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 mrkev, kousek brokolice, 1 lžíce sladké papriky, sůl, hladká mouka na zahuštění.
Postup:
Na olivovém oleji orestujeme cibuli, přidáme na […]
Jak vyrobit květ růže z pěnové hmoty http://www.youtube.com/watch?v=MdRR6pP-s-A