výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Peciválky

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

31.05.2018 Publikoval(a) (523)
Rubrika: Bez masa, Moučníky a dezerty

Suroviny:

300 g hladké mouky, 100 g hrubé mouky, 1 celé vejce, 150 ml mléka, kostka kvasnic, 1 lžička cukru,  5 strouhaných vařených brambor, sůl.

Na posypání: moučkový cukr, špetka skořice, rozpuštěné máslo, povidla dle chuti, mletý mák.

Postup:

Z mléka, cukru, kvasnic si připravíme kvásek, přidáme mouku, vejce, strouhané brambory a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

Děláme malé vdolečky, upečeme ve vyhřáté troubě, hned spaříme horkou vodou, dáme na plech, hustě posypeme mletým mákem, moučkovým cukrem, skořicí, povidly a přelejeme rozpuštěným máslem.

Přečtěte si také:

  • Módní návrhářkaMódní návrhářka Staň se módní návrhářkou! Nakresli své vlastní návrhy! Své oděvy doplň vhodným účesem a zajímavými doplňky. Inspirovat se můžeš modely, které najdeš v této knížce! Knihu můžete zakoupit zde: www.fragment.cz
  • Nauč se tvořitNauč se tvořit S touto názornou příručkou se děti od předškolního věku krok za krokem a zábavnou formou naučí tvořit předměty z nejrůznějších druhů papíru. V první části knížky naleznou návody, jak si vyrobit například plující loď, domek se zahrádkou, […]
  • Fialovobílá čepička pro holčičkuFialovobílá čepička pro holčičku Fialovobílá čepička se vzorkem pro dvouletou holčičku.
  • Sterilovaný rajčatový protlakSterilovaný rajčatový protlak Suroviny: 2 kg rajčat, 250 g jablek, 300 g cibule, 125 ml 8% octa, ½ lžičky mleté skořice, 25 g soli, trochu sladké papriky, 4 mleté hreřbíčky, 150 g cukru. Postup: Zralá rajčata omyjte, spolu s jablky, nakrájete na kousky. Přidejte […]
  • Houbová omáčkaHoubová omáčka Suroviny: 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce rostlinného oleje, 100 g čerstvých hub, 10 g sušených hub, 1 cibule, špetka pepře, špetka soli, 700 ml vývaru z masa. Postup: Nakrájenou cibuli dozlatova osmažíme na části tuku, zasmahneme moukou, […]
  • Jablečná povidlaJablečná povidla Velice ráda bych Vám zde nabídla recept na Jablečná povidla, jejíž autorkou je paní Mgr. Zuzana Kobíková, autorka skvělé Bezlepkové kuchařky nejen pro celiaky. Zde najdete recept i záznam rozhovoru z rádia Vlna […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka