výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Plněné ořechy

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

21.11.2011 Publikoval(a) (480)
Rubrika: Vánoční recepty

Suroviny:

Těsto:
250 g másla
130 g moučkového cukru
250 g hladké mouky
60 g mletých ořechů
60 g strouhanky

Náplň:
160 g cukru
160 g mletých ořechů
1 žloutek
3 lžíce rumu
máslo
čokoládová poleva

Postup:

Všechny suroviny na těsto zpracujeme a plníme do formiček na ořechy. Pečeme dozlatova. Vychladlé plníme náplní, slepujeme po dvou a nakonec namáčíme v čokoládové polevě.

Přečtěte si také:

  • BrtníkyBrtníky 4 bílky, 250 g kryst. cukru šleháme v páře, přidáme 100 g kokosu, 100 g ml. ořechů. Dáme do pytlíku a na mastný papír děláme malé pusinky, které v troubě pomalu pečeme – sušíme. Slepujeme máslovým krémem na linecká kolečka, postříkáme […]
  • Kulinářské zázraky doby VánočníKulinářské zázraky doby Vánoční Letošní výstava Vás chce příjemně vánočně naladit a přinést inspiraci. Sice se to bude tentokrát trochu víc točit kolem jídla, ale vůbec nepřijdeme zkrátka. Autorka, paní Jarka Horná, Vás provede 19. a 20. stoletím a umožní vám nahlédnout […]
  • Pařížské rohlíčky Pařížské rohlíčky Suroviny: Těsto: 300 g hladké mouky 120 g moučkového cukru 250 g Hery 90 g mletých ořechů 2 žloutky Krém: 2 vejce 4 žloutky 300 g moučkového cukru 375 g másla Ušleháme nad párou. Postup: Zpracujeme těsto a vtlačujeme do formiček. Po […]
  • Tvarohová štolaTvarohová štola Suroviny: 200 g hery, 180 g moučkového cukru, 2 vejce, 3 lžíce rumu, 250 g polotučného tvarohu, 500 g polohrubé mouky, 100 g hrozinek, 1 prášek do pečiva, 1 lžička citrónové kůry, 60 g mandlí nebo ořechů, 60 g kandovaného ovoce. Na […]
  • Anýzové tyčinkyAnýzové tyčinky Suroviny: ½ kg hl.mouky, ¼ kg másla, 2 celá vejce, ¼ kg cukru, 2 lžíce mletého anýzu. Postup: Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, vyválíme tenký váleček o síle prstu, krájíme tyčinky šikmo seříznuté, potíráme vajíčkem a sypeme […]
  • Vánoční jáhlové kuličkyVánoční jáhlové kuličky Suroviny: 200 g biojáhel, 3/4 l jablečného moštu, špetka soli, 100 g rozinek, 100 g oloupaných a a opražených mandlí, 250 g strouhaného kokosu, 10 lžic javorového sirupu. Postup: Jáhly uvařte se špetkou soli a moštem doměkka. Můžete […]
 

Napsat komentář