výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Příprava domácích přesnídávek pro kojence

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

01.11.2020 Publikoval(a) (3 934)
Rubrika: Vaříme dětem

Když se narodí miminko, tak ho většina žen kojí. Pokud nemohou kojit, dostávají miminka náhradní mléka. Kolem 5. měsíce u nekojených dětí a u kojených dětí kolem 6. měsíce přechází většina kojenců na první příkrmy. Maminky tak stojí před volbou, zda budou pro své miminko příkrmy vařit nebo je budou kupovat. Vše má své výhody a nevýhody. Pokud máte možnost a doma na zahrádce vám lecos roste a dozrává, určitě toho využijte a předzásobte se na zimu.

Záleží také do jakého ročního období se miminko narodí. Pokud je to v období zimních, příkrmy začnete za půl roku, tudiž začátek léta pro vás bude obdobím čerstvého ovoce a zeleniny ze zahrádky. Pokud ne, udělejte si přesnídávky doma a schovejte do komory. Je to velice jednoduché. Použijte ovoce, jaké máte k dispozici. Nejvhodnější jsou pro první příkrmy jablka, hrušky, švestky, meruňky, broskve aj. Např. jablíčka pečlivě omyjte, okrájete. Nakrájejte nadrobno a krátce povařte. Nechte trochu vychladnou a pomixujte ponorným mixérem. Není třeba přidávat cukr. Nebo jen malinko a můžete zvolit glukopur nebo třtinový cukr. Záleží, zda jsou jablka dost sladká. Naplňte do předem umytých skleniček se závitem, dejte do zavařovacího hrnce a povařte jako běžné zavařeniny. Dejte do komory. Máte tak skvělou přesnídávku pro dítě. Je dělalá s láskou a hlavně víte, co jste do ní vše daly. Je kdykoliv k dispozici a nemusíte přemýšlet v supermarketu, zda jste nezapoměli dětem na přesnídávku.

Přečtěte si také:

  • Velikonoční vaření na hradě BítovVelikonoční vaření na hradě Bítov Ochutnávka specialit staročeské kuchyně na jarní téma Státní hrad Bítov So 7. dubna 2012 – Ne 8. dubna 2012 Bítov Region Jihomoravský Poznávání historie, staročeské gastronomie a Velikonoc. Že vás tato kombinace láká? Vyražte na hrad […]
  • VYROBTE SI VALENTÝNSKÉ MAGNETKYVYROBTE SI VALENTÝNSKÉ MAGNETKY   Rychlý a jednoduchý dárek.        Anebo zábava jen tak. Vlastně se tak dá vyrobit téměř cokoliv.     Vloni jsme takto s Ellou dělaly fotky jako […]
  • Jogurtový koláč s meruňkamiJogurtový koláč s meruňkami Suroviny: 250 g hery, 180 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 500 g smetanového jogurtu, 400 g hladké mouky, 1 vanilkový puding, 1 prášek do pečiva, kompotované meruňky. Postup: Heru, jogurt a vejce vytáhneme s […]
  • Tvarohový sýr mého tátyTvarohový sýr mého táty Recept na výrobu domácího tvarohu najdete v příspěvku  Recept na výrobu domácího tvarohu podle kamarádky Jany. Na tento sýr si vzpomínám, jak ho dělal můj táta. Byl výborný, i když v naší domácnosti upadl v zapomnění od té doby, co táta […]
  • Pozvánka na výstavuPozvánka na výstavu Přijďte se podívat na moji tvorbu v rámvi výstavy kreslených obrázků a háčkované dekorace při akci Velikonoce v muzeu, kde také uvidíte i škrábaná vajíčka. Výstava kreslených obrázků autorky Dupynová Věrka se bude konat v době od […]
  • Jablečný závin z tvarohového těstaJablečný závin z tvarohového těsta Suroviny: 250 g měkkého tvarohu – může být ve vaničce i v alobalu, 250 g hladké mouky, 250 g másla, jablka, vanilkový cukr, skořice, trochu strouhanky, soli. Velice jednoduché suroviny i příprava. Je lepší dělat z dvojnásobné dávky. […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka