výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Pudingový dezert se skořicí

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

04.08.2012 Publikoval(a) (467)
Rubrika: Moučníky a dezerty

Suroviny:

4 vejce, 200 g moučkového cukru, 200 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 dcl oleje,

Puding: 1 l mléka, 2 vanilkové pudingy, cukr dle chuti

Poleva: 400 g zakysané smetany, dle chuti cukr, skořice

Postup:

Celá vejce utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej, hladkou mouku s práškem do pečiva. Vzniklé těsto nalijeme na plech, který jsme předtím vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Uvaříme si puding, který ještě teplý nalijeme na těsto a dáme péct. Horký upečený dezert potřeme zakysanou smetanou s cukrem a posypeme skořicí. Dáme vychladit do lednice. Výborný dezert nejen na neděli.

Přečtěte si také:

  • GranolaGranola Naše sousedka Dáša z vloček dělala vlastní vločkové müsli, kterému říkala granola. Bylo to, pravda, v době, kdy se nám o nepřeberných druzích müsli v obchodní síti ani nesnilo. Ale i dnes, kdy si můžeme koupit cereálie, na jaké máme chuť, […]
  • Háčkování – nahození prvního okaHáčkování – nahození prvního oka http://www.youtube.com/watch?v=a8mFz2wyw3k
  • Svačinky pro dětiSvačinky pro děti
  • Zelenina a ovoceZelenina a ovoce Klasická zahradnická příručka je vybavená podrobnými návody, které jsou doplněné instruktážními snímky, případně kresbami. Praktické tabulky shrnují postup jednotlivých prací. Přehledně provedená publikace s  kvalitní úpravou a perfektním […]
  • Květinové omalovánkyKvětinové omalovánky V této knize si svou květinu k vybarvování najde každý, ať už je obdivovatelem ušlechtilých gerber, tulipánů či pivoněk, anebo milovníkem skromných krásek, jako jsou pampeliška, chrpa či heřmánek. Proto si připravte různobarevné […]
  • SangriaSangria Suroviny: 3 oloupané broskve-2 hrušky-1 pomeranč-150 g kuliček hroznového vína-kousek celé skořice-1l vychlazené minerálky s citr. příchutí- 7dl vychlazeného červeného vína-2.5 dl pomerančového džusu-2dl bílého rumu Postup: Ovoce omyjeme, […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka