výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Skořicové koblížky s jahodami

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

07.02.2021 Publikoval(a) (505)
Rubrika: Moučníky a dezerty

Suroviny:

koblížky
25 g droždí
45 g moučkového cukru
220 ml vlažného mléka
2 žloutky
400 g polohrubé mouky
1 citrón na citrónovou kůru
1 lžička soli
100 g skořicového cukr na obalení

ovoce
500 g jahod (čerstvých nebo mražených)
80 g moučkového cukru

jogurtová pěna
200 g bílého jogurtu
250 g smetany ke šlehání

50 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
½ vanilkového lusku
kůra z jednoho citrónu

Postup:

1. droždí rozmícháme s trochou cukru, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu mouky a vymícháme kvásek, který necháme vykynout

2. vykynutý kvásek promícháme se zbylými surovinami (žloutky, mouka, vlažné mléko, citrónová kůra, sůl a cukr) v kypré těstíčko a necháme cca 30 minut vykynout

3. po vykynutí vyválíme na 2 cm vysoký plát a kulatou formičkou o průměr cca 4,5 cm vykrajujeme mini koblížky, chvilku je necháme odpočinout a smažíme v oleji z obou stran, krátce necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé obalujeme ve skořicovém cukru

4. jahody nakrájíme na kostičky, promícháme s moučkovým cukrem

5. smetanu vyšleháme do tuha společně s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a vanilkou, dobře promícháme s jogurtem a necháme vychladit

6. na talíř servírujeme kobližky a kopeček jahod s jogurtovou pěnou

Přečtěte si také:

  • Soutěžíme o lístky na výstavu KREATIV OSTRAVASoutěžíme o lístky na výstavu KREATIV OSTRAVA V listopadu ovládne kreativní tvoření Černou louku! Výtvarné dílničky a workshopy, neotřela inspirace, kreativní nápady, pomůcky a materiál na tvoření s výstavní slevou, handmade výrobky, ukázky nových výtvarných technik, tvůrčí nálada - […]
  • Náhrdelník pro slečnu “krejčovou”Náhrdelník pro slečnu “krejčovou”
  • Ředkvičkovo-pažitkový dressingŘedkvičkovo-pažitkový dressing Suroviny: 300 g plnotučného tvarohu, 2 zakysané smetany, 1 svazek pažitky, ½ svazku červených ředkviček , cibule, sůl, pepř, pár kapek octa. Postup: Ředkvičky omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Omytou pažitku nadrobno posekáme. […]
  • Velikonoční věneček – tvoříme dekorace s dětmiVelikonoční věneček – tvoříme dekorace s dětmi Přemýšlíte, jakou velikonoční dekoraci vytvořit? Co takhle udělat velikonoční věneček, který si můžete dát na vchodové dveře, případně pověsit kdekoli v bytě? Co k tomu budete potřebovat? Při procházce si opatřete březové proutí, […]
  • Jak vázat tapiko, návod vázání uzlíkovou technikou tapikoJak vázat tapiko, návod vázání uzlíkovou technikou tapiko https://www.youtube.com/watch?v=qt2vCyqXGEI
  • Quinoa salátQuinoa salát Suroviny: 100 g quinoy, 30 g cherry rajčat, kousek papriky, 100 g cibule, 20 g sušených rajčat, 1 lžíce oliv. Postup: Quinou vložíme do dvonásobného množství vroucí osolené vody se zeleninovým bujónem, promícháme a vaříme cca 12 […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka