výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Skořicové koblížky s jahodami

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

07.03.2010 Publikoval(a) (485)
Rubrika: Moučníky a dezerty

Suroviny:

koblížky
25 g droždí
45 g moučkového cukru
220 ml vlažného mléka
2 žloutky
400 g polohrubé mouky
1 citrón na citrónovou kůru
1 lžička soli
100 g skořicového cukr na obalení

ovoce
500 g jahod (čerstvých nebo mražených)
80 g moučkového cukru

jogurtová pěna
200 g bílého jogurtu
250 g smetany ke šlehání

50 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
½ vanilkového lusku
kůra z jednoho citrónu

Postup:

1. droždí rozmícháme s trochou cukru, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu mouky a vymícháme kvásek, který necháme vykynout

2. vykynutý kvásek promícháme se zbylými surovinami (žloutky, mouka, vlažné mléko, citrónová kůra, sůl a cukr) v kypré těstíčko a necháme cca 30 minut vykynout

3. po vykynutí vyválíme na 2 cm vysoký plát a kulatou formičkou o průměr cca 4,5 cm vykrajujeme mini koblížky, chvilku je necháme odpočinout a smažíme v oleji z obou stran, krátce necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé obalujeme ve skořicovém cukru

4. jahody nakrájíme na kostičky, promícháme s moučkovým cukrem

5. smetanu vyšleháme do tuha společně s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a vanilkou, dobře promícháme s jogurtem a necháme vychladit

6. na talíř servírujeme kobližky a kopeček jahod s jogurtovou pěnou

Přečtěte si také:

  • Kapiová pomazánkaKapiová pomazánka 250 g měkkého tvarohu, 50 g másla, 1 červená kapie, 1 menší cibule, sůl. Všechny suroviny společně rozmixujeme, osolíme podle potřeby, mažeme na plátky tmavého chleba a zdobíme snítkou petrželky.
  • Pařížské rohlíčky Pařížské rohlíčky Suroviny: Těsto: 300 g hladké mouky 120 g moučkového cukru 250 g Hery 90 g mletých ořechů 2 žloutky Krém: 2 vejce 4 žloutky 300 g moučkového cukru 375 g másla Ušleháme nad párou. Postup: Zpracujeme těsto a vtlačujeme do formiček. Po […]
  • Babiččina pudinková buchtaBabiččina pudinková buchta Suroviny: Těsto: 400 g hladké mouky, 250 g tuku, 1 vejce, 1 lžíce cukru, 1 kypřící prášek do pečiva, 7 lžic mléka Náplň: 750 g jablek (nastrouhané), 8 lžic cukru (krystal), 1 vanilkový cukr, 1 pudinkový prášek (vanilkový) Postup: Ze […]
  • Návod na háčkovanou podložku pod hrneček (skleničku) – kytičkaNávod na háčkovanou podložku pod hrneček (skleničku) – kytička Potřebujeme: bavlněnou přízi, háček odpovídající velikosti, nůžky a trochu trpělivosti 🙂 Postup: Každou řadu ukončíme pevným okem, pokud nechceme aby byl vidět šev, je dobré si označit šňůrkou jiné barvy začátek řady a nebo dobře […]
  • Háčkované čepičkyHáčkované čepičky Čepičky jsem háčkovala známé pro její ratolest. Materiál: vlna Standard, zelená je Elian mimi. Zelený méďa - z hnědé Standard sem spotřebovala nerelé klubíčko a Elian mimi několik metrů. Motýl - Vlna Gloria, je tenká a skvělá na […]
  • Jablková bábovkaJablková bábovka Suroviny: 2 vejce, 130 g práškového cukru, 3 lžíce mléka, 200 g polohrubé mouky, ½ balíčku prášku do pečiva, 200 g oloupaných a nastrouhaných jablek, 1 dcl oleje, 1 vanilkový cukr, skořice dle chuti. Postup: Žloutky utřeme s práškovým […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka