výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty
Suroviny:
300 g hl. mouky, 200 g pol. mouky, 50g másla, 50g pískového cukru, špetka soli, 2 lžičky sušeného droždí, 3 žloutky, 220 ml mléka, lžíce rumu, skořicový cukr nebo moučkový cukr, olej na smažení
Postup:
Z mléka, kvasnic a cukru necháme vzejít kvásek. Přidáme žloutky, rum, špetku soli, mouku, rozpuštěné vlahé máslo a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
Když těsto vykyne uděláme pletánky a smažíme v oleji a obalujeme ve skořicovém cukru nebo jen pocukrujeme.
Přečtěte si také:
Ušijte si sami Máte problém vybrat oblečení v běžných obchodech? Chybí vám v jejich nabídce originalita? Nechcete vypadat jako všichni ostatní? Řešení je nasnadě – ušijte si oblečení sami. Nechte se inspirovat vzory, střihy a barvami starých indiánských […]
VYROBTE SI VALENTÝNSKÉ MAGNETKY
Rychlý a jednoduchý dárek.
Anebo zábava jen tak. Vlastně se tak dá vyrobit téměř cokoliv.
Vloni jsme takto s Ellou dělaly fotky jako […]
Vyrábíme zábavu, bavíme se (s) tvořením Tvořte a hrajte si! Výtvory vašich ratolestí nemusí skončit jen pohozené na dně skříně. Díky této knížce si děti vyrobí spoustu stolních her, které běžně znají, i těch, které jim teprve přirostou k srdci.
Netradiční Člověče, nezlob se, […]
Květinový rok Květiny patří k tomu nejkrásnějšímu, co příroda vytvořila. Rozmanitých, prostých i roztodivných druhů rostlin naleznete na lukách, v lesích i v zahrádkách nespočetně. Ponořte se s námi do jejich kouzla a prožijte květinový rok! Věřte, že […]
Vepřové kostky na kari Suroviny:
500 g vepřového předního masa, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 3 zelené papriky, 2 lžičky kari koření, sůl, 200 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce hladké mouky.
Postup:
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na kostky nakrájené maso, […]
Smažený losos na másle Suroviny:
4 filety z lososa,150 g másla, sůl, hladká mouka
Postup:
Filety lososa opláchneme v studené vodě a důkladně osušíme. Osolíme a z obou stran obalíme hladkou moukou. V pánvi rozehřejeme máslo a lososa dozlatova osmažíme. Pokud […]