výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty
30.07.2012 Publikoval(a) Lenka (1 374)
Rubrika: Ryby
Suroviny:
4 filety z lososa,150 g másla, sůl, hladká mouka
Postup:
Filety lososa opláchneme v studené vodě a důkladně osušíme. Osolíme a z obou stran obalíme hladkou moukou. V pánvi rozehřejeme máslo a lososa dozlatova osmažíme. Pokud máte filety i s kůží (já kupuji filety bez kůže), tak smažte tyto filety nejprve kůží dolů.
Autor receptu: Andrea Bátovská
Přečtěte si také:
Barevný rok Poznávací kniha pro čtenáře od 8 do 80 let hravou formou seznamuje s tajemstvím a záhadami jednotlivých měsíců.
Kromě veselých barevných obrázků Aleny Janouškové a veršů Ljuby Štíplové přináší řadu poznatků z přírodovědy nebo i ekologie, […]
Houbová omáčka Suroviny:
3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce rostlinného oleje, 100 g čerstvých hub, 10 g sušených hub, 1 cibule, špetka pepře, špetka soli, 700 ml vývaru z masa.
Postup:
Nakrájenou cibuli dozlatova osmažíme na části tuku, zasmahneme moukou, […]
Primátorský řízek Suroviny:
600 g kuřecích prsíček
2 vejce
2 housky
sůl, olej, máslo
Postup: Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky (2 na porci), mírně naklepeme a osolíme. Housku (alespoň 1 den starou) nakrájíme na jemné nudličky. Maso obalíme v […]
Klasické české dovednosti pro kluky a holky Návody a postupy krok za krokem. Umíte uplést pomlázku z vrbových proutků nebo věneček z kvítí? Víte, jak vyřezat lodičku z kůry nebo vyrobit draka, který bude skutečně létat? Pokud ne, je nejvyšší čas to zkusit! Vyrábějte, zkoušejte a […]
Palačinky s tvarohovou náplní Suroviny:
500 ml mléka, 200 g hladké mouky nebo polohrubé, 2 vejce, špetka soli, 1 lžička cukru, tuk na smažení, 250 g tvarohu ve vaničce, moučkový cukr asi 2 lžíce, trochu skořice, 2 lžíce domácí rybízové marmelády.
Postup:
Mléko […]
Svačinka nejen pro děti Suroviny: Jablíčka, med, skořice, kousek másla, bílý jogurt
Postup: Množství surovin volíme podle počtu strávníků. Očistíme jablíčka, nakrájíme na kousky, osladíme medem, posypeme skořicí, přidáme kousek másla a na 10 minut dáme do […]