výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Sušíme ovoce, zeleninu, bylinky, houby

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

05.06.2012 Publikoval(a) (615)
Rubrika: Houby, Kuchařky

Zdravé obohacení naší stravy – na mlsání, pečení a vaření. Sušením prodloužíte trvanlivost ovoce, zeleniny, bylinek i hub, aniž byste museli použít konzervační prostředky. V usušených plodech zůstávají uchovány všechny vitaminy, minerální látky, ale i vláknitá struktura. Při správném způsobu skladování budete tedy díky sušení mít po ruce v každém ročním období vlastní ovoce a zeleninu. Nechte se inspirovat lahodnými recepty! V knize najdete návody, tipy a rady, doby sušení a uskladnění sušeného materiálu i skvělé recepty s usušenými potravinami. Achim Samwald se více než 20 let zabývá sušením ovoce, zeleniny, hub a bylinek. Při četbě této knihy se seznámíte s jeho bohatými zkušenostmi.

Knihu můžete zakoupit zde

Přečtěte si také:

  • Bižuterie – naušniceBižuterie – naušnice Více na www.MojeGalanterka.cz
  • Boty, botky, botičky, pro kluky i holčičky.Boty, botky, botičky, pro kluky i holčičky. Boty, botky, botičky. Objednala jsem si přízi Alize Bella v bílém a šedém provedení. Příze je úžasňácká, je to 100% bavlna a moc hezky se s ní dělá a má krásné spektrum barev. Za mne rozhodně lepší než Camilla, ale záleží jak je každý […]
  • Drobenkový koláč s rybízemDrobenkový koláč s rybízem Suroviny: 1 a ½ hrnku hladké mouky, můžeme použít špaldovou, 4 lžíce třtinového cukru, 1 vejce, 4 lžíce mléka, 100 g másla, ovoce – černý rybíz, tuk a mouka na vymazání a vysypání dortové formy. Drobenka: 2 lžíce polohrubé mouky, 2 […]
  • Roztomilé sovičkyRoztomilé sovičky Základem soviček jsou ruličky od toaletního papíru. Ty jsme polepili barevným papírem a trošku zmáčkli, aby byly plošší. Z barevného papíru jsme vystřihli: 9 koleček o průměru 3 cm 2 bílá kolečka o průměru 4,5 cm na oči 2 […]
  • Marinované zelíMarinované zelí Suroviny: 10 kg zelí, 3 l vody, 1 1/4 l octa, 20 dkg soli, 50 ks umělého sladidla, pyrosiřičitan draselný, 8 velkých cibulí. Postup: Zelí zbavíme vrchních listů, nastrouhané. Vodu, sůl, sladidlo svaříme, necháme vychladnout. Přidáme […]
  • StrašidýlkaStrašidýlka Suroviny: párátka, 50 g rozinek, 100 g lískových jader, 100 g kandovaného ovoce, 50 g fíků, 100 g čokolády na vaření, 50 g ztuženého tuku Postup: Na párátka napichujeme rozinky, lísková jádra, kousky fíků a kandovaného ovoce. […]
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

MojeGalanterka