výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Třešňová bublanina

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

16.07.2012 Publikoval(a) (649)
Rubrika: Moučníky a dezerty, Ovoce | zelenina

Suroviny:
200 g másla (Hery)
200 g cukru krupice
200 g polohrubé mouky
4 žloutky
vanilkový cukr
citrónová kůra
ze 4 bílků sníh
500 g třešní (višní)

Postup:
Změklé máslo, žloutky a cukr dáme do šlehače a ušleháme do pěny. V jiné nádobě si ušleháme tuhý sníh z bílků. Odvážíme si polohrubou mouku a postupně ji přidáváme střídavě se sněhem do těsta. Lehce promícháme. Opláchnuté třešně či višně necháme okapat a posypeme je asi jednou lžící hrubé mouky. S nádobou, ve které třešně máme, trochu zatřepeme, aby se třešně moukou obalily. Menší plech či větší pekáč vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo jemnou strouhanou houskou. Těsto rovnoměrně rozetřeme (mělo by být vysoké asi 2 cm). Povrch poklademe poměrně hustě ovocem. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 200 stupňů. Vychladlý moučník pocukrujeme, rozkrájíme a podáváme. Nejlepší je čerstvý.

Přečtěte si také:

  • Návod na háčkovanou podložku pod hrneček ve tvaru vánoční ozdobyNávod na háčkovanou podložku pod hrneček ve tvaru vánoční ozdoby Potřebujeme: bavlněnou přízi, háček, nůžky, jehlu Postup: Uháčkujeme 6 řetízkových ok do magického kroužku. Do vzniklého kruhu háčkujeme 24 dlouhých sloupků. Rozdvojíme každý 2. sloupek. Rozdvoj. každý 3. sloupek. Rozdvoj. každý 4. […]
  • Bramborové knedlíkyBramborové knedlíky Suroviny: 4 rohlíky, 4 vejce, 4 lžíce hrubé mouky, 4 lžíce krupice, 500 g vařených brambor, sůl. Postup: Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je, nastrouháme. Přidáme do nich ostatní suroviny, vypracujeme těsto, […]
  • Sterilovaný rajčatový protlakSterilovaný rajčatový protlak Suroviny: 2 kg rajčat, 250 g jablek, 300 g cibule, 125 ml 8% octa, ½ lžičky mleté skořice, 25 g soli, trochu sladké papriky, 4 mleté hreřbíčky, 150 g cukru. Postup: Zralá rajčata omyjte, spolu s jablky, nakrájete na kousky. Přidejte […]
  • Pomazánka z cizrnyPomazánka z cizrny Suroviny: 1 konzerva cizrny (asi 400 g), 2-3 stroužky česneku, šťáva z jednoho citronu, 2 lžíce olivového oleje, půlka kelímku bílého jogurtu (100 g). Postup: Cizrnu necháme okapat a rozmixujeme společně s jogurtem, česnekem, […]
  • Jak uvázat kravatu?Jak uvázat kravatu? http://www.youtube.com/watch?v=Br_OXt0ggHs
  • Mandlový likérMandlový likér Suroviny: 500 ml rumu, 2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka, 500 ml polotučného mléka, 1 balíček mandlového pudingového prášku,, podle chuti cukr a mandlová esence. Postup: Plechovky kondenzovaného mléka vaříme zcela ponořeného […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka