výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Třešňová bublanina

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

16.07.2012 Publikoval(a) (649)
Rubrika: Moučníky a dezerty, Ovoce | zelenina

Suroviny:
200 g másla (Hery)
200 g cukru krupice
200 g polohrubé mouky
4 žloutky
vanilkový cukr
citrónová kůra
ze 4 bílků sníh
500 g třešní (višní)

Postup:
Změklé máslo, žloutky a cukr dáme do šlehače a ušleháme do pěny. V jiné nádobě si ušleháme tuhý sníh z bílků. Odvážíme si polohrubou mouku a postupně ji přidáváme střídavě se sněhem do těsta. Lehce promícháme. Opláchnuté třešně či višně necháme okapat a posypeme je asi jednou lžící hrubé mouky. S nádobou, ve které třešně máme, trochu zatřepeme, aby se třešně moukou obalily. Menší plech či větší pekáč vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo jemnou strouhanou houskou. Těsto rovnoměrně rozetřeme (mělo by být vysoké asi 2 cm). Povrch poklademe poměrně hustě ovocem. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 200 stupňů. Vychladlý moučník pocukrujeme, rozkrájíme a podáváme. Nejlepší je čerstvý.

Přečtěte si také:

  • Jablečný koláčJablečný koláč Suroviny: 500 g jablek, 4 lžíce rumu, 125 g ořechů, 250 g másla, 1 vanilkový cukr, 250 g moučkového cukru, 4 vejce, 200 g polohrubé moky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce skořice, tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání […]
  • Buchta se zakysanou smetanouBuchta se zakysanou smetanou Suroviny: 5 žloutků, 250 g moučkového cukru, 1 dcl oleje, 1 dcl teplé vody, 250 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 5 bílků, kakao dle chuti Postup: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, teplou vodu, hladkou mouku s práškem do […]
  • Švestkové koláčky s pudingem a drobenkouŠvestkové koláčky s pudingem a drobenkou Suroviny: Těsto: 400 g hladké mouky, 1 kostka droždí, 5 dkg cukru, 250 ml vlažného mléka, 100 g másla, špetka soli, 1 celé vejce, citronovou kůru z jednoho citronu. Náplň: 1 vanilkový puding, 2 lžíce cukru krystal, 300 ml mléka 9 švestek, […]
  • Bublanina Bublanina Tento recept na výbornou bublaninu mám od své babičky. Dělám ji moc ráda a všem nám doma chutná. Vyzkoušejte ho, třeba se stane i u vás oblíbeným moučníkem na neděli. Suroviny: 500 g polohrubé mouky, 250 másla, 6 vajec, 300 g pískového […]
  • Zabaione zapečené s ovocemZabaione zapečené s ovocem 4 porce Massive Attack Teardrop Zabaione je vynikající italský dezert, který se připravuje ze žloutků, vína a cukru. Opět se tu ukazuje, že i kombinace pouze tří surovin může skončit skvělým výsledkem. Existuje celá škála variací – s […]
  • Malinový koláč s drobenkouMalinový koláč s drobenkou Suroviny: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek moučkovéhu cukru, 150 g másla, 1 hrnek mléka, 2 vejce, ½ balíčku prášku do pečiva, 1 tvaroh ve vaničce – 250g, skořice, vanilkový cukr, maliny Postup: Mouku, cukr smícháme s máslem a […]
 

Napsat komentář

MojeGalanterka