výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Tvarohová buchta s borůvkami

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

01.08.2021 Publikoval(a) (2 029)
Rubrika: Moučníky a dezerty, Ovoce | zelenina

Suroviny na buchtu:

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krystal, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 1 vejce,

1 prášek do pečiva, 1 lžíce kakaa, 2 lžíce mléka

Suroviny na tvarohovou náplň:

500g tvarohu, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce cukru krupice, 250 ml mléka, 1 sáček vanilkového pudingu, borůvky

Postup:

Všechny suroviny na buchtu, kromě kakaa a 2 lžic mléka), smísíme a vymícháme do hladka.

V druhé nádobě si připravíme tvarohovou hmotu, do které mléko lijeme postupně tak, aby náplň nebyla řidká ani polotuhá. Konzistenci poznáte tak, že je tekutá, ale neteče, po míse se spíše táhne.

Vezmeme 2/3 buchtového těsta a nalijeme jej do pekáče. Pekáč jsme před nalitím buď vyložili pečícím papírem anebo vymazali a vysypali moukou). Na toto těsto nalijeme tvarohovou mouku a rovnoměrně poklademe borůvkami.

Zbylou část tj. 1/3 buchtového těsta obarvíme kakaem a mlékem a nalijeme na borůvky.

Pečeme v předehřáté troubě přibližně na 200 oC po dobu 30 minut.

Autor receptu: Andrea Bátovská

Přečtěte si také:

  • Zapečené palačinkyZapečené palačinky Suroviny: 1/2 l mléka, 5 vajec, 1/4 kg hladké mouky, 250 g špenátu, 2 dl oleje česnek, 1 hermelín Postup: Nejdříve připravíme palačinky, které naplníme ochuceným špenátem, zabalíme je a přehneme napůl. Poté je naskládáme do […]
  • Klasické české dovednosti pro kluky a holkyKlasické české dovednosti pro kluky a holky Návody a postupy krok za krokem. Umíte uplést pomlázku z vrbových proutků nebo věneček z kvítí? Víte, jak vyřezat lodičku z kůry nebo vyrobit draka, který bude skutečně létat? Pokud ne, je nejvyšší čas to zkusit! Vyrábějte, zkoušejte a […]
  • Drobenkový koláč s rybízemDrobenkový koláč s rybízem Suroviny: 1 a ½ hrnku hladké mouky, můžeme použít špaldovou, 4 lžíce třtinového cukru, 1 vejce, 4 lžíce mléka, 100 g másla, ovoce – černý rybíz, tuk a mouka na vymazání a vysypání dortové formy. Drobenka: 2 lžíce polohrubé mouky, 2 […]
  • Červené papriky v sladkokyselém nálevuČervené papriky v sladkokyselém nálevu Suroviny: 750 ml vody, ¼ litru octa, 3,5 dkg soli, 7 dkg cukru, 10 čoček umělého sladidla, 8 bobkových listů, 1 lžíce hořčičného semínka, ½ lžičky tymiánu, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 500 g červených paprik. Postup: Všechny […]
  • Sterilovaný rajčatový protlakSterilovaný rajčatový protlak Suroviny: 2 kg rajčat, 250 g jablek, 300 g cibule, 125 ml 8% octa, ½ lžičky mleté skořice, 25 g soli, trochu sladké papriky, 4 mleté hreřbíčky, 150 g cukru. Postup: Zralá rajčata omyjte, spolu s jablky, nakrájete na kousky. Přidejte […]
  • Vánoční číslo časopisu ONA VÍVánoční číslo časopisu ONA VÍ Vánoční Ona ví přinese mnoho tipů na dekorace, ruční práce, vazby, recepty a nápady nejen pod stromeček. Pokud chcete být letos originální, určitě si vyberete. Červená, zelená – to je klasická barevná kombinace. Ať už ji použijete […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka