výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Tvarohový moučník ke kávě

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

28.02.2012 Publikoval(a) (674)
Rubrika: Moučníky a dezerty

Suroviny:

Těsto: 2 celá vejce

1 hrnek cukru krupice

1/2 hrnku oleje

2 hrnky hladké mouky

1 prášek do pečiva

1 vanikový cukr

1 hrnek mléka

kakao

2 lžičky rozpustné kávy

Krém: 1/2l mléka

2 vanilkové pudinky

cukr podle chuti

2 tvarohy (vaničky)

rum podle chuti

1/2 másla

Poleva: 2 zakysané smetany

1 čokoláda na vaření

Postup:

Těsto: vše smícháme dohromady, plech vymažeme a vysypeme, vylijeme polovinu těsta, do druhé půlky dáme kakao a instantní kávu a nalijeme na světlé těsto a upečeme při 180-200°C asi 15 – 20 minut.

Krém: v mléku uvaříme pudink, hned do horkého zašleháme máslo a poté přidáme oba tvarohy a rum a ještě našleháme. Krém naneseme na vychladlé těsto, uhladíme a nakonec dáme polevu. Rozpustíme si čokoládu a pak do ní vmícháme zakysanou smetanu.

Dáme vychladit do lednice. Je to opravdu mňamka.

Přečtěte si také:

  • Výtvarné hrátky s různými materiályVýtvarné hrátky s různými materiály Objevte krásu netradičních materiálů! Omrzelo vás už tvoření z běžných materiálů? Výtvarné hrátky s různými materiály Petry Vondrové nabízí řešení. Vystupte ze zaběhnutých kolejí a zkuste vytvořit něco originálního z věcí, které nás denně […]
  • KoblížkyKoblížky Suroviny: 500 g polohrubé mouky, 200 ml mléka, 1 kostka kvasnic, 1 lžička krystalového cukru na kvásek, 100 g másla, 100 g moučkového cukru, 2 žloutky, 2 lžíce rumu, špetka soli, kůra z jednoho citrónu, olej nebo sádlo na smažení, […]
  • Sovy – omalovánky pro velkéSovy – omalovánky pro velké Dejte volnost své fantazii! Více než 30 nádherných obrázků! Úchvatné celostránkové ilustrace se symboly moudrosti působí jako výjevy z pohádkových gobelínů. Úžasné sovy s květinovými, kašmírovými a dalšími zábavnými vzory, umístěné na […]
  • Jak vázat tapiko, návod vázání uzlíkovou technikou tapikoJak vázat tapiko, návod vázání uzlíkovou technikou tapiko https://www.youtube.com/watch?v=qt2vCyqXGEI
  • Králík na česnekuKrálík na česneku Suroviny: Budeme potřebovat: jednoho králíka (nebo králičí zadek), sůl, kmín, jedna malá cibulka, 50 g másla, 50 g slaniny, 3 celé pepře, 3 stroužky česneku, plnotučná hořčice. Postup: Odblaněné maso opláchneme, osušíme, proložíme na […]
  • Hovězí líčka na víněHovězí líčka na víně Hovězí líčka, dříve zatracovaná část hovězího, dnes delikatesa, která se vrací do restaurací. Patří k jednomu z nejjemnějších mas. Tuk částečně odstraníme, menší části necháme. Upravují se tzv. brazírováním. Braising je metoda spojující […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka